L’UJI inicia la Universitat d’Estiu 2021 amb el curs «La igualtat de gènere a la universitat: avanços i propostes»

La Universitat d’Estiu 2021 de l’UJI inicia la seua programació amb el curs «La igualtat de gènere a la universitat: avanços i propostes», coordinat per CRUE Universidades Españolas i la Universitat Jaume I. El curs tindrà lloc els dies 17 i 18 de juny al Thalasso Hotel Termas Marinas El Palasiet, a la localitat de Benicàssim.

En aquesta trobada amb la comunitat universitària i les institucions educatives, es debatrà sobre els principals reptes de gènere que afronta el sistema universitari espanyol, així com sobre les polítiques que es requereixen per a impulsar la igualtat i les bones pràctiques que són necessàries per a la seua promoció.

El curs s’inaugurarà el 17 de juny a les 9.30 hores per part del Ministre d’Universitats, Manuel Castells; la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; el president de la CRUE, José Carlos Gómez Villamandos;  la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

A continuació, tindrà lloc la conferència del primer bloc temàtic dedicat a «Gènere i universitat» a càrrec del secretari general d’Universitats, José Manuel Pingarrón, titulada «La igualtat de gènere en el sistema universitari espanyol». El bloc es completarà amb una taula redona sobre «Bretxes de gènere en els àmbits universitaris».

Per la vesprada, a les 16 hores, s’abordarà el segon bloc temàtic sobre «Polítiques per a impulsar la igualtat» amb dos taules redones titulades «Anàlisi i discussió de les polítiques públiques» i «Mirant a Europa».

La jornada de divendres 18 de juny dedicada a «Bones pràctiques per a la promoció de la igualtat» s’iniciarà a les 9.30 hores amb una conferència d’Asunción Ventura, professora de l’UJI i consellera del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana titulada «La transversalitat del principi d’igualtat i els instruments per al seu compliment: bones pràctiques en les universitats».

Seguidament, se celebraran dues taules redones en les quals s’exposaran les iniciatives que les universitats han dut a terme en matèria d’igualtat així com els obstacles i reptes que suposa per a les universitats.

El curs es tancarà a les 14 hores amb el rector de la Universitat Politècnica de València des del 2005- al 2013, Juan Juliá Igual; la vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat de l’UJI, Pilar Safont, i la delegada de la presidència de CRUE per a les polítiques d’Igualtat i rectora de l’UJI, Eva Alcón.

Més informació: https://www.uji.es/cultura/base/uestiu/cursos/210617_igualtat/

 

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: