L’OTEA visitarà Borriana per assessorar la ciutadania sobre energia sostenible

L’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament de la Generalitat informarà sobre com optimitzar la despesa energètica, l’eficiència energètica i l’autoconsum mitjançant energia renovable

El 4 d’abril amb una xerrada a la sala de plens de l’Ajuntament i una carpa informativa a la plaça Major, atesa per personal tècnic

L’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament de la Generalitat Valenciana (OTEA), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burriana, visitarà la ciutat el proper dilluns 4 d’abril per apropar la cultura energètica als veïns i veïnes del municipi a través de la vostra oficina. itinerant i una xerrada-taller, segons ha anunciat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

L’oficina de la Generalitat Valenciana, que va iniciar el seu camí el passat mes de desembre per tot el territori de la Comunitat Valenciana, ofereix un servei públic tant a entitats locals com associacions, amb caràcter permanent, telemàtic i itinerant, i assessora la ciutadania a estalvi energètic i promou l’eficiència i l’autoconsum mitjançant energies renovables.

Arnandis ha destacat que a Borriana “sabem que la transició energètica és un procés en què hem de participar tots i totes, per la qual cosa la presència de l’OTEA reforça el treball municipal d’assessorament i acompanyament en la transició energètica i la reducció del consum a les llars dels i les burrianenques”.

Des del govern municipal, ha manifestat, “apostem per contribuir a l’estalvi energètic de les persones i famílies de Burriana, i poder aconseguir un nou model sostenible, accessible i just per a la societat i el medi ambient, plantejant les alternatives a l’actual sistema energètic” .

El responsable de Sostenibilitat Mediambiental ha vinculat aquesta iniciativa al Pla Rector municipal de compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, amb què el govern municipal està alineant els projectes i programes de les diferents àrees del consistori per a la consecució de l’estratègia de l’Agenda Borriana ODS 2030

OTEA

L’equip tècnic de l’OTEA serà a Burriana el dilluns 4 d’abril a una jornada informativa. De 10.30ha 14h, l’oficina itinerant s’ubicarà a l’entrada de l’Ajuntament a la plaça Major atesa per personal tècnic, per donar resposta als dubtes i consultes dels veïns i veïnes de Burriana. A més, a les 12 hores oferirà una xerrada oberta al públic al saló de plens de l’Ajuntament.

L’activitat compta amb la col·laboració de la Regidoria de Sostenibilitat Mediambiental de l’Ajuntament de Burriana. Sobre això, Bruno Arnandis ha indicat que es tracta d’“una oportunitat perquè la ciutadania conegui models energètics sostenibles que propicien un estalvi en el consum i en l’energia i ens fan avançar en la lluita contra el canvi climàtic”.

A través d’aquesta oficina itinerant de la Generalitat Valenciana, la ciutadania burriana podrà conèixer de primera mà les energies renovables i se’n fomentarà l’ús, amb l’assessorament tècnic necessari per incorporar les energies renovables a casa, sol·licitar subvencions o promoure la creació de comunitats energètiques Locals (CEL), entre d’altres.

L’OTEA es posa a disposició de municipis, associacions i col·lectius de tota la Comunitat Valenciana que vulguin rebre suport, informació i formació en matèria de transició energètica, mitjançant el correu electrònic i el telèfon 650 084 509.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: