L’IVAM i el Museu Reina Sofia signen un acord de col·laboració per compartir els fons de les seves col·leccions i coorganitzar exposicions

El director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, i el director del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, Manuel Borja-Villel, han signat un acord de col·laboració cultural amb l’objectiu de compartir els fons de les seves respectives col·leccions, coorganitzar exposicions temporals i col·laborar en projectes d’investigació, projectes relacionats amb les biblioteques, programes pedagògics i activitats culturals de forma conjunta.

El director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, ha destacat que ‘per a l’IVAM és una gran satisfacció aprofundir en la col·laboració amb el museu Reina Sofia de Madrid. Aquest acord s’inscriu en el marc de la política que hem emprès de cooperació amb importants museus i institucions culturals nacionals i internacionals, públiques i privades ‘. ‘En aquest sentit també hem establert col·laboracions amb el MAXXI de Roma o al CaixaForum en nom d’unir esforços i capacitats per desenvolupar programes artístics cada vegada més amplis i significatius “, ha afegit.

Així mateix, el director del Reina Sofia, Manuel Borja-Villel, ha assenyalat que “aquest acord de col·laboració s’inscriu en la voluntat ja demostrada pel Reina Sofia de crear una estructura de museu en xarxa i treballar amb altres organitzacions, museus, espais alternatius . Aquest treballar en xarxa és una cosa que hem anat desenvolupant a partir de la nostra pròpia experiència “.

La signatura d’aquest divendres entre els dos museus és un pas més en la col·laboració entre l’IVAM i el Museu Reina Sofia que en els últims anys han intensificat les seves relacions pel que fa a l’intercanvi d’obres de les seves respectives col·leccions, en els préstecs de publicacions i arxius de les seves biblioteques i en l’organització d’exposicions.

Fruit d’aquesta estreta col·laboració ha estat la cessió d’obra del Reina Sofia d’Eusebio Sempere per al CADA d’Alcoi o la peça de pop-art ‘socialité’, d’Andy Warhol i Basquiat que es pot veure actualment a l’exposició temps convulsos a l’IVAM .

En línia amb la voluntat de consolidar i ampliar aquesta col·laboració cultural, s’ha signat un protocol d’intencions que pretén impulsar aquesta estreta relació entre dos dels museus més significatius i importants d’Espanya.

Aquest acord s’anirà desenvolupant en els propers mesos i anys. El més immediat, entre altres coses, serà una mostra d’escultura espanyola del segle XX amb peces de les col·leccions dels dos museus que es podrà veure a l’IVAM d’Alcoi. A més, s’està col·laborant en la programació conjunta d’un cicle de Josep Renau en la seva faceta de cineasta que es podrà veure tant a Madrid com a València.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: