L’exposició ‘Exili Il·*lustrat’ de l’IVAJ arriba a la Casa de Cultura de Quart de les Valls

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa ‘M’importa. Educació en Valors’, ha programat l’exposició ‘Exili Il·*lustrat’en col·laboració amb la ‘Associació Memòria Històrica El Vaig moldre’ de Quart de les Valls en la primera setmana de setembre.

La iniciativa “Exili Il·*lustrat”es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

Del 31 d’agost fins al 5 de setembre roman a la Casa de Cultura de Quart de les Valls, situada en la Plaça Sant Miquel número 1. La mostra amb il·lustracions de cos sencer i dimensions gairebé reals presenta a rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya i a refugiar-se en altres països.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili entre les quals es troben, Rafael Alberti, Manuel Azaña, Luis Buñuel, Clara Campoamor, Antonio Machado o Juan Negrín, entre altres.

Exili I·lustrat’ va néixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la guerra civil.

A més, a través de la sèrie M’importa d’ Educació en Valors, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a acostar tant l’exposició”Exili Il·*lustrat” poden sol·licitar-la telemàticament a través de la web del programa: https://mimporta.info

La programació de l’exposició itinerant està condicionada per la situació provocada per la COVID-19 i les mesures sanitàries vigents.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: