L’ex pilot de Fórmula 1 Marc Gené ha impartit avui una masterclass a l’alumnat del ‘Màster en Motorsport. Enginyeria i Mecànica de Competició ‘de Florida Universitària i Campos Racing en Alzira

L’ex pilot de Fórmula 1 Marc Gené ha impartit avui una masterclass a l’alumnat de l’ ‘Màster en Motorsport. Enginyeria i Mecànica de Competició ‘de Florida Universitària i Campos Racing en les instal·lacions de Camps a Alzira. Els alumnes i les alumnes han conegut la trajectòria de l’expilot de l’equip d’Adrián Campos i actual membre de l’equip Ferrari, un dels grans pilots que ha tingut la Fórmula 1 espanyola.

Marc Gené va destacar la importància de l’enginyer en l’equip de Fórmula 1 i com afecta a les prestacions de l’pilot durant la carrera. A més, ha apuntat la rellevància de l’màster en Motor Sport de Florida Universitària i Campos Racing per formar professionals especialitzats en equips de competició de motor. La possibilitat de comptar amb una formació específica en Motor Sport i realitzar les pràctiques en equips reals de Fórmula 2, Fórmula 3 i Fórmula 4 que ofereix el curs de postgrau de Florida Universitària és un dels seus principals valors afegits i aspecte diferenciador.

L’ex pilot de proves de Ferrari va comentar a l’alumnat les dificultats i els reptes que va superar a l’començament de la seva carrera com a pilot i com la constància i el treball van fer que pogués arribar a fer el seu primer test amb un cotxe de Fórmula 1 després de guanyar el campionat Euro Open by Nissan. “Com més treball més sort tinc”, explicava.

Marc Gené va explicar a l’alumnat experiències en carreres com Le Mans, curiositats com les particularitats de les relacions enginyer-pilot, fins i tot com funciona el màrqueting en els equips de Fórmula 1, així com l’ús de simuladors enfront de la reducció de proves, i la importància de el coneixement de diferents idiomes per projectar-se en aquesta professió.

“Podeu ajudar els pilots amb aquest tipus d’anàlisi i dir-los el que necessiten. En un enginyer, la part d’empatia i de psicologia és fonamental. El heu de desenvolupar. Ajudarà a el pilot a treure el màxim de si mateix “, aconsellava Gené a l’alumnat.

Les pràctiques com a distintiu
L’aliança entre Campos Racing i Florida Universitària permet desenvolupar un programa amb un enfocament molt pràctic que proporciona als l’alumnat una comprensió sòlida dels principis científics, d’enginyeria i de gestió fonamentals involucrats en l’esport de l’motor i la seva implementació dins d’un context de tecnologia d’alt rendiment.

El ‘Màster en Motorsport. Enginyeria i Mecànica de Competició ‘de Florida Universitària cobreix la gestió, posada a punt i operació de vehicles de competició. També s’estudien aspectes relacionats amb la, simulació, aerodinàmica, dinàmica, cinemàtica, sistemes de vehicles, estratègia i tècniques de gestió relacionades amb l’esport de motor.

Es tracta d’l’únic Màster en d’Enginyeria i Mecànica de Competició de la Comunitat Valenciana, un títol propi de Florida Universitària que compta amb el suport de la Reial Federació Espanyola d’Automobilisme (RFEdA) i que pretén situar a la Comunitat Valenciana com el viver d’ l’enginyeria d’alta competició tant a nivell nacional com internacional.

Aquest programa forma als nous professionals de l’enginyeria de l’motor amb pràctiques tant en taller – a les instal·lacions de Camps Racing- com en esdeveniments oficials (test o carreres), en campionats d’àmbit internacional formant part de l’equip de competició en les categories FIA formula 2 i FIA formula 3 i Fórmula 4.

Amb aquesta proposta formativa, la Comunitat Valenciana se situa com una de les destinacions formatius de primer nivell en l’àmbit internacional. El màster combina innovació educativa i experiència en el sector, a l’sumar la trajectòria d’Adrián Campos -més de 30 anys en l’automobilisme com a pilot, director d’equip i mànager de pilots- amb els 40 anys de trajectòria de Florida Universitària.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: