Les «Smart Homes» i els seus reptes en l’hàbitat sostenible protagonistes del fòrum Innotranfer a l’UJI

El segon dels tres seminaris virtuals programats del fòrum Innotransfer Hàbitat Sostenible ha tingut lloc avui 8 de setembre de 2021. En aquesta sessió les protagonistes han sigut les cases intel·ligents i el desenvolupament i integració de sistemes de sensorització, monitoratge i anàlisi de gestió i dades en paràmetres com el consum d’energia i aigua, la qualitat de l’aire i el confort. El vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, ha inaugurat la jornada junt a Andrés García Reche, vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

Lancis ha destacat que Innotransfer «gràcies a la rePCV i l’AVI ha permés que aquesta iniciativa de cooperació entre l’àmbit científic i industrial haja reunit en 2020 a més de 1.100 agents tecnològics i d’innovació, rebent més de 235 reptes d’empreses relacionades amb l’Automoció i Mobilitat Sostenible, Agroalimentació, Hàbitat Sostenible, Salut i Tecnologies Habilitadores». També ha afegit que «la sessió de hui aquesta aliniada amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, impulsat pel Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana, amb actuacions per a afrontar la regeneració urbana i la rehabilitació d’edificis».

García Reche ha ressaltat «la labor que estan duent a terme l’AVI i el sector empresarial al costat dels parcs científics i les universitats valencianes per dotar d’innovació al sistema productiu de la construcció, donant solució als reptes i problemes plantejats pel sector, i aportant solucions eficients». D’altra banda, ha nomenat que «a l’última crisi econòmica, la qual va tindre especial problemàtica en el sector de la construcció, li va faltar el component d’una estratègia d’innovació eficaç per a què les empreses eixiren reforçades i amb una visió futura cap a la internacionalització».

El seminari virtual s’ha iniciat amb l’exposició de Juan A. Bertolín, gerent de la Fundació General de l’UJI i director d’Espaitec, qui ha presentat la plataforma Innotransfer per als reptes sobre Hàbitat Sostenible 2021, amb la qual el personal investigador i el sector empresarial podran plantejar els seus reptes i les solucions específiques promogudes pels grups d’investigació. A partir d’això, els tècnics de suport a la innovació de les associacions empresarials, centres tecnològics i universitats identificaran les oportunitats de col·laboració que puguen desenvolupar-se en el marc de convocatòries de projectes.

La primera de les ponències ha sigut a càrrec de Ricard Bou, director de Projectes Estratègics de Nayar Systems, qui ha exposat les diferents aplicacions que l’empresa realitza en àmbit d’Internet of Things (IoT) per a la sostenibilitat i l’accessibilitat A continuació, Óscar Belmonte, investigador del grup Research Group on Machine Learning for Smart Environments (GIANT) de l’UJI ha centrat la seua ponència en els avanços i noves aplicacions en les llars intel·ligents i tecnologies assistives.

La sessió en línia ha avançat amb la ponència de Jorge Moreno, cap del grup d’investigació Tèxtils Intel·ligents i Digitalització d’AITEX, qui ha exposat les últimes novetats tèxtils intel·ligents aplicades a l’hàbitat sostenible. Seguidament Diana Castellano, responsable d’Innovació i Màrqueting en Koo International, ha detallat el projecte Cirkoolar, que se centra en la servitització de la seua marca a través de l’economia circular i posant al client com a protagonista. Per a concloure la sessió en línia, José Luis Aleixandre, director tècnic de Gamadecor de Grupo Porcelanosa, ha exposat els avanços del projecte Smart Kitchen i la seua aplicació com a cuines intel·ligents de nova generació.

INNOTRANSFER

El fòrum Innotransfer és una iniciativa multisectorial d’innovació oberta i gestió col·lectiva que té com a finalitat promoure la transferència de coneixement i tecnologia, desenvolupada pels parcs científics i tecnològics de la Comunitat Valenciana, a l’ecosistema empresarial del territori en sectors econòmics clau com automoció i mobilitat sostenible, agroalimentació, hàbitat sostenible, salut i tecnologies Habilitadores.

Les principals associacions empresarials, les universitats públiques valencianes i la xarxa d’Instituts Tecnològics REDIT participen en el fòrum Innotransfer, el qual està finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI). Aquesta iniciativa aposta per fomentar el diàleg entre investigadors i empreses de la Comunitat Valenciana a través de l’acció catalitzadora de les estructures intermèdies de l’ecosistema públic-privat d’investigació i de l’ecosistema empresarial valencià.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: