Les Diputacions demanen a Moliner que lideri a Brussel·les una cimera de Diputacions

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

Les diputacions reunides en la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP a Castelló han demanat al president de la Diputació de Castelló i president de Partenalia, Javier Moliner, que aquesta associació europea de governs locals intermedis lideri l’organització d’una Cimera de Diputacions a Brussel·les pel Desenvolupament Rural.
Així, i aprofitant la presidència de Moliner del màxim lobby d’entitats locals i intermèdies a Europa, aquest fòrum serviria per posar de manifest la necessitat que les diputacions siguin òrgans gestors de fons europeus per fer més eficaç l’arribada de fons estructurals per al desenvolupament rural.
“Durant aquests anys des Partenalia hem aconseguit que la Unió Europea interpreti que els fons que arriben des de Brussel·les es reparteixen molt millor i arriben millor al territori quan l’entitat que els reparteix, que els distribueix i que els gestiona està més pròxima al destinatari final. Entenem que les diputacions som una peça clau en aquest repartiment de fons estructurals “, ha assenyalat el president.
En aquest sentit, Moliner ha explicat que “és per això que la Comissió de Diputacions de la FEMP aquesta setmana a Castelló ens va encarregar precisament a la Diputació de Castelló que organitzem una jornada amb tots els presidents de les diputacions espanyoles a Brussel·les. Una jornada que pretén fer sentir la veu del municipalisme, especialment la de les zones rurals, perquè la Unió Europea contempli en el pròxim repartiment de de fons estructurals una quantitat important de diners a aconseguir que no perdem la nostra identitat, que mantinguem el nostre territori i puguem lluitar contra la despoblació. I per això, els millors garants són els Governs Locals Intermedis, en aquest cas a Espanya les diputacions “.
Cal tenir en compte que la petició realitzada per les 21 diputacions, cabildos i consells insulars reunits a la Cimera de Castelló es fa als fons europeus del període 2021-2028.
Promoure iniciatives a Europa contra la despoblació
No és la primera vegada que Moliner sensibilitzarà la Unió Europea per promoure iniciatives que aprofitin els recursos de les zones de l’interior contra la despoblació.
Així, i com a president de Partenalia, el passat mes de maig ja va traslladar a les províncies europees en la Trobada Polític que aquest lobby europeu va celebrar a Orense les principals conclusions extretes del I Fòrum contra la Despoblació rural celebrat a la Diputació de Castelló.
“L’objectiu no és altre que conscienciar de la problemàtica que tenim en els territoris rurals de bona part d’Europa i activar mecanismes i iniciatives que aprofitin els recursos europeus per fer front a la despoblació amb polítiques que ajudin al nostre entorn rural a tenir més oportunitats de futur “, ha conclòs Moliner.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: