Les conselleries d’Hisenda i Innovació col·laboraran per estendre les accions de ciberseguretat a empreses i ciutadania

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, han visitat avui les instal·lacions de Centre de Seguretat TIC (CSIRT-CV) de la Comunitat Valenciana i han mostrat la seva intenció de col·laborar per estendre les accions de ciberseguretat a empreses i ciutadans de la Comunitat Valenciana.

Tant Soler com Pascual, que han cursat la visita acompanyats pel director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, han expressat la seva voluntat de col·laborar i d’estendre les bones pràctiques en ciberseguretat i les accions formatives dirigides a el sector empresarial i també per reduir la bretxa digital.

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana és el primer centre d’aquestes característiques que es va crear a Espanya per a un àmbit autonòmic. Actualment CSIRT-CV està adscrit a la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions dins de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

El centre està format per personal tècnic especialitzat i dedicat a desenvolupar mesures preventives i reactives per mitigar els incidents de seguretat en sistemes d’informació dins del seu àmbit d’actuació, que és la ciutadania de la Comunitat Valenciana, professionals i entitats privades, especialment les de menor grandària, i l’Administració Pública, tant local com autonòmica.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: