L’EACC estrena temporada amb ‘A Pie’ i el Museu de Belles Arts inaugura una exposició d’artistes del grup El Paso

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, estrena dues exposicions aquest dijous 14 d’octubre. L’Espai d’Art Contemporani de Castelló inaugura temporada amb una instal·lació sonora i audiovisual. També el Museu de Belles Arts de Castelló continua amb una de les exposicions temporals més importants de la temporada amb una selecció d’artistes del grup El Paso feta per la Fundació Antonio Pérez.

L’EACC inicia la temporada amb les propostes de l’artista Juan Antonio Portillo. D’una banda, s’inaugura ‘A Pie’, una instal·lació sonora en què habiten la música, la mecatrònica, el dibuix, el teatre i el so que estarà a l’espai del 14 d’octubre fins al 7 de novembre.

Una simfonia de sons en 6 moviments que recorre 6 etapes de la vida: gestació, naixement, infància, adolescència, edat adulta i retorn. En una part dels fonaments del projecte han participat col·lectius de grups en perill d’exclusió social i cultural, i també persones anònimes. Una instal·lació en què estan presents experiències vitals com la maternitat i la paternitat: les seues dificultats, pors, angoixes i, per què no, els seus somriures i alegries.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha assenyalat que des de l’EACC s’invita l’espectador a la reflexió de les diferents etapes de la vida mitjançant “una proposta que unifica diferents expressions artístiques que sorprendrà pel mateix muntatge sonor i visual”.

El mateix artista presenta també la instal·lació audiovisual ‘Arxiu de gestos emocionals’ un projecte inspirat en el llibre titulat ‘Moi J’attends’ de Davide Cali i Serge Block. Portillo va demanar a un grup de persones de Sueca, Lleida, Olot, Benicarló i diversos pobles de l’interior de Castelló que participaren en el projecte en el qual es registraren gestos emocionals i testimoniatges dels participants. Portillo ha introduït la recuperació de la peça ‘Biblioteca de cuerdas y nudos’ en la proposta expositiva a l’EACC.

Grup El Paso al Museu de Belles Arts de Castelló

El Museu de Belles Arts de Castelló inaugura també el dijous 14 d’octubre una de les exposicions temporals més importants de la temporada. Prenent com a base l’obra dels artistes del grup El Paso, la Fundació Antonio Pérez ha realitzat una selecció d’obres dels seus fons per a articular un discurs expositiu en el qual es mostren algunes de les obres clau d’aquests artistes (Saura, Millares, Canogar, Feito, etc.) i entorn d’això s’ha construït una visió general del que suposa la col·lecció artística que Antonio Pérez va començar a reunir en els anys 50 del passat segle XX i que hui forma part de la fundació que porta el seu nom.

El MBACAS i L’EACC es pot visitar de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores. Els dilluns, tancat. L’entrada és lliure. A més, cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: