L’Autoritat Portuària de Castelló instal·larà lavaruedas i distribuirà díptics als transportistes sobre les normes al recinte portuari

Informació i Foto: http://www.portcastello.com

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha informat avui a la reunió del Consell d’Administració de les mesures de protecció ambiental que entraran en vigor el 4 de desembre per minimitzar l’emissió de partícules a l’atmosfera. En concret s’actuarà sobre un important focus d’emissió com és el trànsit de camions.
L’Autoritat Portuària distribuirà díptics a tots els transportistes amb la nova normativa per tal de sensibilitzar aquest col·lectiu de la importància del seu compliment “per seguir en el camí del creixement sostenible”, ha explicat el president de la institució, Francisco Toledo.
A partir del 4 de desembre es estableix un sentit únic en els vials del moll de la ceràmica, a la dàrsena nord, a excepció del vial principal d’entrada i sortida, per evitar la circulació per les vores en els quals s’aixequen més partícules i millorar la seguretat viària. A més, es vetllarà pel compliment de la limitació de velocitat màxima de 30 km / h, ja que hi ha a major velocitat l’emissió de partícules és més potent.
La policia portuària vigilarà que els camions amb granels sòlids circulin amb el tendal totalment cobert, imposant les sancions pertinents als que incompleixin aquesta norma. Es circularà amb el menor recorregut possible al moll de càrrega, en ser el lloc on el trànsit de camions produeix major emissió de partícules.
PortCastelló instal·larà en els propers mesos lavaruedas en els vials de sortida del moll de la Ceràmica per evitar l’arrossegament de partícules fora del port i que seran d’ús obligatori per a tots els camions.
D’altra banda el president de l’Autoritat Portuària ha demanat als membres del Consell d’Administració que valorin la idea d’instaurar un premi Far PortCastelló d’Igualtat per a la convocatòria de 2018 “que permeti visibilitzar els enormes desequilibris de gènere existents en l’àmbit portuari i distingir iniciatives destinades a pal·liar la desigualtat “.
El Consell d’Administració també ha aprovat una addenda al contracte de finançament subsidiària entre Ports de l’Estat i l’Autoritat Portuària de Castelló, en el marc del contracte de finançament entre el Banc Europeu d’Inversions (BEI) i Ports de l’Estat, per import de 2.500 .000 euros, destinats a finançar obres contemplades en el pla d’inversions i aprovades pel BEI.
Finalment, el Consell d’Administració ha pres els següents acords:
-Seleccionar la sol·licitud de concessió administrativa presentada per Consulmar SLU per a l’ocupació del magatzem número 2, de 36,15 m2, ubicat a la dàrsena nord.
-Atorgar concessió administrativa a Successors de Sebastià Roca S.A. per a l’ocupació d’un magatzem de 2.246 m2 ubicat a la dàrsena nord destinat a l’emmagatzematge de granel sòlid i mercaderia general. La concessió s’atorga per un termini de 5 anys i el corresponent import total de taxes puja a 36.222,33 euros a l’any.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: