L’Ajuntament de Valencia inicia les obres de millora del Parc dels Orriols

L’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Ecologia Urbana, ha iniciat la reforma del Parc dels Orriols, que va ser adjudicada per import de 46.290,88 euros, IVA inclòs. Els treballs comprenen la restauració del paviment empedrat pròxim a la zona de jocs infantils, la substitució del terra de seguretat d’esta i l’eliminació de 131 escocells. Les obres tenen un termini d’execució de 21 dies i s’afigen a la instal·lació de 72 bancs nous i el programa anual de jardineria, poda i revisió de fonts realitzat per l’Organisme Autònom Municipal (OAM) de Parcs i Jardins Singulars i Biodiversitat Urbana.

La millora del Parc dels Orriols era una de les demandes plantejades pel veïnat d’este barri del districte de Rascanya, “després que el pas dels anys havia provocat algunes deficiències en les instal·lacions d’este important jardí de barri”, ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

“Tal com ens vam comprometre amb els veïns i veïnes dels Orriols en les reunions que tenim de seguiment de millora del barri, des de l’àrea de jardineria, en concret des de l’OAM de Parcs i Jardins i Biodiversitat Urbana, ja hem començat les obres de millora del parc”, ha assenyalat Campillo. L’actuació estarà enllestida en tres setmanes.

Es tracta d’una reforma que actua en tres aspectes. D’una banda, es restaurarà el paviment empedrat pròxim a la zona infantil, uns 125 metres quadrats, que es trobava en mal estat. D’altra banda, s’ha projectat l’eliminació de 131 escocells, ja que, tal com ha explicat el vicealcalde, “no té molt de sentit que uns arbres que es troben dins d’un jardí estiguen obstruïts per escocells; de fet alguns clots estaven ja trencats per les arrels dels arbres”. Igualment, el terra de seguretat dels jocs infantils se substituirà per un altre de cautxú.

A açò s’ha de sumar les intervencions desenvolupades l’any passat, on s’ha finalitzat el procés de canvi del mobiliari urbà, que s’ha saldat amb la substitució de 72 bans nous. Igualment, s’han portat a terme tots els treballs de jardineria, poda i manteniment de fonts previstos.

Quant a la jardineria, s’han completat, entre d’altres, les tasques de sega, neteja d’embornals, arreplega de taronges, control de les moreres que fructifiquen (amb l’objectiu d’evitar la caiguda de fruits en vials i zones amb bancs), comprovació del sistema de reg, poda d’arbustos caducs, control de males herbes en massissos i camins, aportació d’abonament orgànic o entrecavada de massissos. També s’han reposat flors, vivaces, arbustos i plantes per al tancat.

A més, Sergi Campillo ha recordat que enguany l’Ajuntament licitarà les obres per a introduir arbres en alguns eixos del barri dels Orriols, que s’anunciarà pròximament, per la qual cosa “donem compliment a les peticions de millora per part dels veïns i veïnes des de l’àrea de jardineria”.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: