L’Ajuntament de Castelló col·labora en el Dia contra la Sida per a posar fi a l’estigma de les persones amb el virus

Informació i Foto: http://www.castello.es

Els regidors de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, i de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, han presentat aquest matí la programació amb la qual “Castelló reitera el seu suport a la celebració del Dia Internacional d’Acció contra la Sida amb la col·laboració en la campanya ‘La meua salut. El meu dret’ amb la qual volem contribuir a l’eliminació de l’estigma i la discriminació de les persones amb VIH”, ha manifestat López.

El regidor ha destacat que “tant la sida com la resta d’infeccions de transmissió sexual segueixen sent un problema de salut greu i molt present en la nostra societat i és per açò que reivindiquem major dotació econòmica en investigació, més formació per als professionals psicosociosanitaris i la inclusió d’una assignatura d’educació per a la salut que incloga l’educació afectiu sexual com a eines per a avançar cap als objectius marcats per l’ONU”.

L’Ajuntament de Castelló i la Conselleria de Sanitat, en col·laboració amb CASDA, Col·lectiu LGTBI, Creu Roja, Fundació Salut i Comunitat, Universitat Jaume I (UJI) i PATIM, han programat una sèrie d’actes commemoratius que arrancaran aquest divendres amb la lectura del manifest en la plaça Major a partir de les 12.00 hores com a acte central.
La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha agraït la contribució dels col·lectius participants en visibilitzar “la importància de parlar de la sida i el risc d’exposició al VIH, dels avanços en els tractaments i de la necessitat de fer-se la prova d’anticossos contra el VIH o prova del VIH per a minimitzar els riscos”.

PROGRAMA D’ACTES

Divendres, 1 de desembre
10:30 a 13:30 hores. Taula informativa en plaça Major amb fullets i informació relacionada amb el VIH de les diferents ONGs de la ciutat.
12:00 hores. Lectura de Manifest en plaça Major elaborat per les ONG especialitzades en VIH.
20:00 a 21:00 hores. Acció informativa i de sensibilització amb distribució de polseres, preservatius i fullets en les zones de plaça de la Muralla, Tasques i Campoamor.

Dissabte, 2 de desembre
18:30 a 20:00 hores. Acció informativa i de sensibilització amb distribució de preservatius i fullets, en zona carrer Canalejas del Grau.
22:00 a 24:00 hores. Acció informativa i de sensibilització amb distribució de polseres, preservatius i fullets en les zones de plaça de la Muralla, Taques i Campoamor.

0

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: