L’Ajuntament de Borriana sol·licita la col·laboració ciutadana per realitzar l’estudi de mobilitat urbana

La regidora de Transparència de Borriana, Maria Romero, demana la col·laboració de la ciutadania per a la realització del diagnòstic de l’estudi de mobilitat urbana de la ciutat amb el propòsit perquè sigui “el més precís possible i pugui respondre a les veritables necessitats dels veïns i veïnes, així com els seus punts forts i les seves mancances “.

Així, des de les regidories de Transparència i d’Urbanisme estan impulsant una enquesta ciutadana que estarà activa fins al 15 de setembre, i els resultats serviran per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), una iniciativa emmarcada en la primera fase del PMUS i que forma part de l’objectiu estratègic 45.1 de l’Estratègia Edusi del fons europeu.

Aquesta iniciativa respon a un dels punts programàtics del ‘Govern per Borriana’ signat pels dos grups polítics del govern municipal.

L’objectiu, ha assegurat la regidora de Transparència és obtenir una “anàlisi de la mobilitat actual al municipi per després tenir un diagnòstic precís” i per a això es realitzen unes enquestes per tal de conèixer “els principals hàbits de desplaçament quotidians al municipi de Borriana “.

Aquestes enquestes es troben disponibles fins al proper 15 de setembre, a la pàgina web de l’Ajuntament de Borriana, al Facebook, a l’app BurrianaConecta i, en paper, en les dependències municipals. A més, amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’administració, la Regidoria de Transparència, facilitarà també enquestes a les diferents associacions del municipi com a canal de contacte directe amb la ciutadania.

Maria Romero ha indicat que l’enquesta és totalment anònima i s’ha calculat un temps aproximat de 5 minuts per a la realització d’aquesta, “intentant que sigui el més completa i senzilla possible i que no resulti pesada”.

Per respondre a l’enquesta la ciutadania pot accedir a l’enllaç que apareix a la mateixa web municipal, burriana.es, en un banner a la part esquerra (ENQUESTA SOBRE MOBILITAT), o bé fer-ho a través de l’aplicació mòbil borrianaconnecta, dins l’apartat @gobierno obert que pot descarregar-se de forma gratuïta al Playstore.

Cal recordar que el passat mes de maig es va adjudicar el contracte de redacció del “Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Borriana” cofinançat pel fons europeu de desenvolupament regional en el marc del programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020, a l’empresa ENGITEC PROJECTES d’ENGINYERIA SL, per un import de 34.935,61 euros.

Respecte d’això el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis ha manifestat que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible és un conjunt d’actuacions que tenen com a objectiu “millorar l’accessibilitat de les zones urbanes i oferir una mobilitat i un transport sostenible i d’alta qualitat”.

Amb això, ha assegurat Arnandis, “pretenem millorar la qualitat de vida de les persones, recuperant els espais públics per als vianants, millorar la seguretat viària i combatre la sinistralitat”.

També es pretén, segons ha explicat el responsable d’Urbanisme, adequar l’accessibilitat a serveis, usos urbans i equipaments per a tots els col·lectius.

Alhora amb el Pla es vol impulsar i incentivar els vehicles menys contaminants i fomentar l’ús d’energies netes i renovables, “aplicant les Noves Tecnologies en la gestió de la mobilitat, reduint les emissions de gasos contaminants, el nivell de soroll i el consum energètic basat en combustibles fòssils “, ha precisat.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: