Més notícies

Labora atén 1.403 dones víctimes de violència de gènere aquest 2021

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha atès aquest any un total de 1.403 dones víctimes de violència de gènere amb el servei d’atenció individualitzada per a aquest col·lectiu. A més, 27 dones s’han acollit al programa d’atenció confidencial per part de tutores especialitzades, que implica que només aquestes, i no tota l’administració competent, tenen accés a les dades privades.

Labora ha ofert les dades d’aquest servei personalitzat en els tres primers trimestres del 2021. Així, a la província de València, els serveis de Labora han atès 699 dones víctimes de violència de gènere, de les quals 22 van sol·licitar la confidencialitat de les dades .

A Alacant, s’han atès 562 dones, de les quals 4 van necessitar confidencialitat; mentre que a la província de Castelló se n’ha atès 142, de les quals una va necessitar tracte confidencial.

El servei públic d’ocupació valencià intenta assegurar la independència econòmica d’aquestes dones i ocultar-ne la informació quan així ho requereix una víctima.

Fins a l’octubre del 2021, 7.209 dones figuren com a inscrites a Labora i acrediten haver estat víctimes de violència de gènere, per la qual cosa han estat incloses al programa d’atenció personalitzada. D’aquestes, 143 han sol·licitat confidencialitat a la demanda d’ocupació. Per províncies, 52 estaven inscrites a Alacant, 4 a Castelló i 87 a València.

Un programa amb 71 espais segurs de tutorització repartits pel territori

Tots els Espai Labora de la Comunitat disposen, com a mínim, d‟una persona encarregada d‟atendre personalment les dones víctimes de violència de gènere. Labora compta amb un equip de persones especialitzades que ofereixen atenció individualitzada, en un espai físic que garanteix la privadesa de la víctima. Hi ha 17 d’aquestes persones treballadores a la província d’Alacant, 7 a la de Castelló i 47 a la de València.

Aquest equip està coordinat per 7 tutores repartides a tota la Comunitat Valenciana, les quals supervisen el total de 71 persones especialitzades que detecten, informen i acompanyen les víctimes de violència de gènere i concreten, en cas necessari una cita amb la tutora especialitzada assignada i sempre que la dona demani la confidencialitat de les vostres dades.

L’atenció prestada per Labora abraça tant la inscripció en qualitat de persona demandant d’ocupació com l’obertura d’un itinerari personalitzat per a casos de violència de gènere, que inclou una entrevista de diagnòstic de la situació personal, la realització dels tràmits administratius necessaris i facilitar informació, assessorament i orientació laboral.

A més, des de Labora es coordinen els diferents recursos de les zones geogràfiques dactuació per a latenció integral de les dones. Amb la incorporació de la perspectiva de gènere a totes les polítiques d’ocupació, des de Labora es promou la igualtat d’oportunitats de les dones i la lluita contra la bretxa salarial.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint