La Universitat d’Alacant rep el Segell de Qualitat a l’àmbit del Cos Europeu de Solidaritat

El Cos Europeu de Solidaritat (CES), en la modalitat de voluntariat, acaba de concedir el seu Segell de Qualitat a la Universitat d’Alacant, un segell que s’estableix com a mecanisme per a la promoció i la coordinació dels valors de la solidaritat, l’acció cívica i la responsabilitat social de l’alumnat, així com una eina per a l’educació i la formació complementària.

Amb l’obtenció d’aquest segell, la Comissió Europea acredita la Universitat d’Alacant per a la participació en accions de voluntariat fins al 2027 en temàtiques tan diverses com la inclusió, acolliment i integració de refugiats i migrants, ciutadania i participació democràtica, prevenció de catàstrofes i recuperació , medi ambient i protecció de la naturalesa, salut i benestar, educació i formació, ocupació i emprenedoria, creativitat i cultura i esport.

La vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació al Desenvolupament de la UA, Rosa María Martínez, explica que “des de l’any 2014, la UA ha ofert assessorament el seu alumnat interessat a fer accions de voluntariat solidari europeu, a través del Servei de Voluntariat Europeu, – nom originari del programa-, facilitant-ne la incorporació activa. Com a resultat, des del seu inici fins a finals del 2021, 65 voluntaris i voluntàries hi han participat, realitzant activitats en multitud de centres i institucions solidàries de tot Europa. Entre les destinacions preferides del nostre alumnat destaca Escòcia (22), Àustria (10), Alemanya (4) o fins i tot països d’Europa de l’Est com Eslovàquia (6), Polònia (4) o Hongria (5)”. La Subdirecció de Cooperació Internacional adscrita al Servei de Relacions Internacionals (Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament), ha desenvolupat aquesta tasca.

La vicerectora puntualitza que “A més de ser una condició prèvia per poder participar al programa, el Segell de Qualitat certifica que la UA realitza activitats solidàries de conformitat amb els principis, objectius i normes de qualitat del CES de la Unió Europea. A efectes pràctics, garanteix que la nostra institució està qualificada per donar la formació adequada a l’alumnat que intervé, així com oferir suport i assessorament logístic a l’estudiantat participant”, i afegeix “Aquest objectiu assolit forma part de les metes establertes al Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament, encaminades a consolidar un programa propi de voluntariat internacional ia millorar la visibilització internacional de la nostra Universitat”.

Grafico1

Grafico2

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: