La Universitat d’Alacant organitza la primera edició del Congrés Internacional de Narratives Digitals i Virtualització del Patrimoni

La Universitat d’Alacant organitza la primera edició del Congrés Internacional de Narratives Digitals i Virtualització del Patrimoni, un esdeveniment que congregarà a la Facultat de Filosofia i Lletres, al Museu del Mar de Santa Pola ia l’enclavament arqueològic de la vil·la romana ‘Albir nombrosos experts i professionals de la matèria durant els dies 24, 25 i 26 de novembre.

La inauguració del congrés tindrà lloc el dia 24 de novembre a Santa Pola. A més de la visita al Castell-Fortalesa Museu del Mar de Santa Pola, es parlarà del desenvolupament d’aplicacions per a la posada en valor del Patrimoni basades en tecnologies com ara la realitat virtual o la realitat augmentada i es realitzarà un taller sobre aquest tema.

La jornada del divendres 25 de novembre es desenvoluparà a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant. En aquesta sala es reuniran professionals en narratives digitals i de la virtualització del patrimoni, amb especialistes de la UA i del Consiglio Nazionale delle Ricerche de Roma, per mostrar les eines desenvolupades que garanteixen el registre d’informació en la creació de projectes de virtualització.

L’última jornada del congrés tindrà lloc el dissabte 26 de novembre al Museu a l’Aire Lliure Vila Romana de l’Albir, al municipi de l’Alfàs del Pi. En aquest enclavament arqueològic es tractaran les tecnologies de visualització 3D i, en especial, s’analitzarà el curtmetratge realitzat en realitat virtual i creat per la UA, un projecte que permet al visitant endinsar-se a la vida quotidiana de la vil·la romana d’època sota imperial excavada a la localitat.

Segons expliquen des de l’organització, aquest congrés neix en un context on “des de la Universitat d’Alacant i, en concret, des de l’equip de Patrimoni Virtual de l’Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH), s’ha contribuït a la darrera dècada al desenvolupament de projectes de virtualització que han apostat tant per una espectacular posada en escena com pel rigor científic”.

Per aquest motiu, “l’augment de projectes que posen en valor el patrimoni exigeix ​​que s’estableixin protocols que garanteixin la qualitat científica de les virtualitzacions i des de diverses universitats han sorgit iniciatives que intenten establir eines per documentar el procés que ha portat als virtualitzadors fins i tot la seva proposta reconstructiva”, afegeixen.

En el mateix sentit, el primer Congrés Internacional en Narratives Digitals i Virtualització del Patrimoni “sorgeix per la necessitat d´una posada en comú de la matèria entre professionals provinents de diferents branques de la comunicació i de la gestió del Patrimoni”, concreten des de l´organització .

La inscripció al congrés és totalment gratuïta i podrà seguir-se pels inscrits tant de forma presencial a les diferents seus on es desenvoluparà com de forma online. Els interessats es poden inscriure des de la pàgina web del congrés.

Aquest congrés està organitzat per la Universitat d’Alacant amb la col·laboració de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, el Museu del Mar (Ajuntament de Santa Pola) i el Museu Villa Romana de l’Albir (Ajuntament de l’ Alfàs del Pi)

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: