La Universitat d’Alacant liderarà en solitari la Cervantesvirtual.com

El projecte de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes tornarà a ser liderat en exclusiva per la Universitat d’Alacant de l’campus va sorgir el 1999. Així ho decidia ahir el Patronat de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes reunit telemàticament sota la presidència de rector de la UA i vicepresident de l’esmentada Fundació, Manuel Palomar. Entre els principals punts d’ordre del dia ha destacat l’aprovació l’extinció de la Fundació i la distribució dels béns i drets resultants de la mateixa. Tots dos acords han estat adoptats per unanimitat.

Tres eren els grans projectes que albergava la Fundació: la Biblioteca Virtual, el Centre Impact de Digitalització i la Càtedra Vargas Llosa, que serà l’única que continuï el seu camí sense l’auspici de la UA per passar a dependre de la Fundació Internacional per a la Llibertat . Aquesta Fundació va ser creada l’any 2002 amb l’objectiu d’estrènyer les relacions polítiques, culturals i econòmiques entre Espanya, Amèrica Llatina i els Estats Units sota el signe de la llibertat.

D’aquesta manera, tal com s’havia acordat en reunions prèvies, tant la cervantesvitual com el Centre en Competència i Digitalització, Impact, tornaran a la Universitat d’Alacant, aquest últim, que es finança amb fons europeus, ho farà sota la gestió de la Fundació General de la UA.

La desaparició de la Fundació es va anunciar fa aproximadament un any quan el Banc de Santander, un dels seus principals mecenes, va anunciar la seva retirada de el projecte.

La reunió virtual ha comptat amb la participació del Director Global de Santander Univesidades, Javier Roglà; els patrons de el Santander David Guitérrez, Javier Hidalgo i Javier López; la secretària de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, Teresa Sáez Díez; el vicesecretari de la mateixa, Francisco Rodríguez; la vicerectora de Planificació Econòmica de la Universitat d’Alacant i patrona de la Fundació i el rector i vicepresident de la mateixa, Manuel Palomar. La resta de patrons van actuar per vot delegat.

Encara dissolució definitiva serà efectiva quan culmini la tramitació amb el Protectorado- una cosa que es pot dilatar entre tres i quatre mesos- el rector assegura que un cop aprovat el balanç de comptes i resultats i els comptes anuals, la resta és un mer tràmit administratiu.

Informació i Foto. Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: