La UA promociona la música en valencià amb la presentació del cd de “La gira”, el concert FESFOC de Fogueres i la revista de festivals d’estiu “Festiu”

La Universitat d’Alacant, a través del seu Servei de Llengües, manté un ferm compromís amb la música en valencià i, amb l’objectiu de promocionar-la, ha dissenyat una jornada el proper dimecres 19 de juny, que inclou la presentació del cd “La gira “d’Escola Valenciana, la revista Festiu i els festivals FESFOC i Feslloc, a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón i Cajal, 4) a les 19:30 hores. L’acte constarà de dues parts: una presentació amb les intervencions de Carlos Cabello (Escola Valenciana), Ismael Vicedo (La Cívica), Òscar Piera (Tresdeu); i Ferran Isabel (director del Servei de Llengües de la UA); i una trobada entre integrants dels grups El Diluvi, Mugroman i Inèrcia, estudiants del Voluntariat Lingüístic de la UA i públic en general.

La jornada continuarà amb una festa al pub alacantí Marearock amb la música de Karlos-K DJ i PD Moniato, a partir de les 23:30 hores. A més, la UA col·labora amb el Concert de Fogueres FESFOC (Escola Valenciana), que tindrà lloc el diumenge 23 de juny a les 22 hores a la Plaça del Carme d’Alacant, amb les actuacions de Escarlates, Mugroman i Ebri Knight.

El director del Servei de Llengües de la UA, Ferran Isabel, detalla que “amb aquest programa arrenca la Campanya de Matrícula en assignatures en valencià per al curs 2019/2020”.

el Diluvi

El Diluvi es defineix com un grup de música de folk modern que fusiona diferents estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional i d’arrel valenciana, amb instruments de la zona mediterrània com el violí, la bandúrria, l’acordió diatònic , la guitarra flamenca, el guitarró i percussions de tot tipus, creen així un nou estil al que anomenen Mestissatge Mediterrani. El Diluvi neix fa més de 5 anys i comença a viatjar por els Països Catalans homenatjant al cantautor alcoià Ovidi Montllor.

Mugroman

Grup de música nascut a Xixona l’estiu de 2002. Practica un rock contundent, amb dosis de punk-pop i tornades melòdiques, sempre caracteritzat amb el toc de la dolçaina. Les seves lletres naveguen entre l’inconformisme, els problemes socials, la injustícia o l’amor, fins a les històries quotidianes i situacions més absurdes, però sempre amb una visió optimista.

Inèrcia

Neix l’estiu del 2009 enmig de la Serra Mariola. Es defineix com un grup de rock alternatiu que barreja el punk i el rock del principis dels 90, però sempre amb un caràcter molt personal, on la veu melòdica i la contundència són els pilars bàsics.
Després de més de dos anys presentant “No és cap simulacre” en els escenaris neix el seu segon disc “Sendes salvatges”, gravat als estudis RPM de València de Roger Garcia ia més amb la producció conjunta de Mark Dasousa.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: