EsportsMés notícies

La UA acull la primera reunió internacional de busseig per a persones amb diversitat funcional

La Universitat d’Alacant (UA) acull del 19 al 21 d’octubre, la primera reunió internacional dedicada a la formació d’instructors en l’especialitat de busseig per a persones amb diversitat funcional, “CMAS TC special needs diving meeting”. L’esdeveniment, que compta amb la col·laboració de la UA a través del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, està organitzat per la Comitè Tècnic de la Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques (CMAS).

L’obertura de l’acte tindrà lloc el divendres 19, a les 10 hores, al Saló d’Actes de la Facultat d’Educació i comptarà amb la presència de Dari Escandell, director del secretari de Promoció Esportiva de la UA, Jesús Villar, alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Anna Arzhanova, presidenta de la Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques i Francisco Rodríguez, cap interí de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant.

Una cita, en la qual participen experts en busseig procedents de 15 països, que té com a principal objectiu compartir els diferents enfocaments pedagògics que s’han desenvolupat en els diferents països que conformen la Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques (CMAS) a l’hora de formar instructors seguint els actuals estàndards de formació de busseig adaptat de la confederació.

Aquesta és la segona ocasió en què la Universitat d’Alacant col·labora en l’organització d’un esdeveniment del Comitè Tècnic CMAS, després de la reunió celebrada al setembre de 2017, facilitant per a això les seves instal·lacions i recursos.

L’elecció de la Universitat d’Alacant com a seu per a aquest congrés respon al fet que la Universitat d’Alacant compta des de 2013 amb un projecte d’inclusió a través del busseig dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual, amb un índex de participació anual que ja arriba a la xifra de 100 persones a l’any, sent, per tant, el projecte d’esport adaptat vinculat a l’àmbit universitari més gran desenvolupat fins al moment tant a Espanya, com possiblement a nivell europeu, i que s’autogestiona gràcies a un programa de voluntariat impulsat des de la secció d’Activitats Subaquàtiques de la Universitat d’Alacant, en el qual hi ha més de 30 instructors i bussejadors voluntaris implicats.

La Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques (CMAS), és una organització no governamental que treballa a nivell internacional per fomentar i regular el busseig a nivell tècnic, esportiu i científic i va ser creada a Mònaco l’any 1.959 amb la presidència del Comandant J.J. Cousteau. CMAS agrupa les Federacions i entitats de caràcter nacional relacionades amb les activitats subaquàtiques esportives.

Informació i Foto: http://www.web.ua.es

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint