La Serranía rebrà 1,4 milions d’euros de la Diputació de Valencia en la primera entrega del Fons de Cooperació 2023

La comarca de la Serranía rebrà 1.417.572 euros i el Rincón de Ademuz 413.953 euros de la Diputació de València en la primera entrega del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’este pla conjunt amb la Generalitat. Les partides formen part dels 60 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes de 2023 per a un fons que pot destinar-se a inversió o despesa corrent, dels quals es transferiran ara 40 i altres 20 el mes vinent.

En funció de la població i amb criteris correctors en favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment en la Serranía deixarà 130.000 euros a Villar del Arzobispo, amb una població que supera els 3.500 habitants, i 120.000 a Pedralba, amb prop de 3.000 habitants. El municipi menys poblat és Benagéber, que amb un cens de 184 persones en 2021 rebrà al voltant de 55.000 euros, mentre que la quantitat de la qual disposaran la resta de localitats de la comarca oscil·la entre els 56.000 euros de La Yesa i els 94.000 euros de Chelva, tercer municipi més poblat amb prop de 1.600 habitants.

En la veïna comarca del Rincón, el municipi de Ademuz rebrà prop de 80.000 euros, mentre que la resta de pobles oscil·len entre els 52.000 euros que corresponen a la Puebla de San Miguel i els 62.000 euros de Torrebaja.

La Diputació de València va donar llum verda en el ple de gener a la transferència als ajuntaments de la província dels primers 40 milions d’euros que la corporació aporta enguany al Fons de Cooperació Municipal, avançant dos mesos el pagament d’estes ajudes que els consistoris van començar a rebre a la fi de març en l’anterior exercici. Amb 60 milions pressupostats en els seus comptes de 2023, la Diputació triplica l’aportació que realitzarà el Consell a la província en el Fons de Cooperació Municipal.

Agilitzar els tràmits

El diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell, ha explicat que la intenció de la corporació és que els recursos “arriben com més prompte millor als ajuntaments”, al mateix temps que ha avançat un segon lliurament de 20 milions d’euros que té la intenció de portar al ple de febrer. En paraules del president de la institució, Toni Gaspar, “el fet d’haver aprovat el pressupost al novembre ens permet agilitzar els tràmits i dotar als municipis de la liquiditat que necessiten”.

Tots els grups representats en la Diputació van votar a favor de la moció que impulsa el primer pagament de l’aportació provincial al Fons de Cooperació. “La voluntat és que els ajuntaments disposen de tots els recursos que destina la Diputació al Fons abans de finalitzar el primer trimestre de l’any, que va ser el moment en què van començar a arribar els primers pagaments l’any passat”, ha explicat Mascarell, qui no descarta destinar romanents i incrementar la dotació del programa, com va succeir en 2022 amb una històrica aportació de 80 milions d’euros que quadruplicava l’assignació del Consell a la província.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: