La Nit Mediterrània de les Investigadores porta la ciència a places, jardins i platges de la Mediterrània

El 24 de setembre se celebra La Nit Europea dels Investigadors a Europa, una cita ciutadana amb la ciència que cada any es convoca per l’últim divendres del mes de setembre. Entre totes les “Nits” que se celebren a el mateix temps al món, MEDNIGHT pren aquest any la responsabilitat d’inundar de ciència ciutats i pobles banyats pel Mediterrani, amb un abast internacional.

Després de dos mesos d’activitats prèvies, escalfant motors, el 24 de setembre s’aproxima, i ja estan llestes les carpes, els tallers, els concursos, els experiments, els jocs i les trobades amb científiques i científics de vuit països mediterranis.

Si després el 24 de setembre augmenten les vocacions científiques a l’àrea mediterrània, l’objectiu d’MEDNIGHT s’haurà complert.

Unir països mediterranis

L’exposició Rostres Mediterranis de la Ciència de MEDNIGHT recull el retrat a grans dimensions de 27 científiques inspiradores de 18 països. L’exposició està present simultàniament en diferents localitats de l’mediterrani espanyol, de Xipre, Grècia ia Messina, Itàlia. Al web de MEDNIGHT estan detallades dates i ubicació de l’exposició en els diferents països i localitats. (Www.mednight.eu)

Els Contes de la MEDNIGHT ja són una realitat. El Museu Didàctic i Interactiu de Ciències del Baix Segura de l’Segura de la Comunitat Valenciana (MUDIC) va convocar un concurs internacional de relats sobre ciència i Mediterrani. Amb una gran acollida, i més de 50 relats presentats, els sis guanyadors s’editaran digitalment i seran representats a nenes i nens de llarga estada hospitalària, joves migrants i majors en residències. (Dates i localitats al web de Mednight http://www.mednight.eu)

El veler de la Nit Mediterrània de les Investigadores, MEDNIGHT, ha recorregut el mar Mediterrani per rodar un documental en clau de divulgació que recull la veu de científiques i científics i els seus treballs d’investigació sobre el mar Mediterrani i els països que l’banyen en diferents camps: biologia marina, història, física, geologia, meteorologia, etc.

El documental es projectarà el 24 de setembre a diferents sales d’Elx, Múrcia, València i Messina, a més de al canal Mednight TV del web de MEDNIGHT.

El Green Challenge, concurs de vídeos per a joves a Instagram sobre vida saludable, biodiversitat, contaminació i energies netes organitzat per FISABIO, donarà a conèixer als seus guanyadors el 24 de setembre tant en l’esdeveniment que tindrà lloc a València com a les xarxes socials de la Mednight. Green Challenge repartirà 4.000 euros en material per a investigació entre les persones guanyadores.

Estrenem MEDNIGHT TV. El 24 de setembre, a la web de MEDNIGHT, estrenem MEDNIGHT TV. La seva programació inclou panells en anglès comissariats per Scico Grècia i Scico Xipre, amb debats sobre la desinformació, la manca de dones en carreres tecnològiques, i sobre la contaminació de la mar Mediterrània. A més de vídeos curts amb experiments, entrevistes i xerrades d’1 minut de científics i científiques.

La gala de la Ciència, organitzada en col·laboració amb la revista de divulgació científica QUO, tindrà lloc a Casa Mediterrani el matí de l’24 de setembre. A la gala es presentarà el primer Equip Mediterrani de la Ciència, amb 11 científiques i científics representants de 8 països mediterranis: Turquia, Itàlia, Grècia, Xipre, Tunísia, Líban, França i Espanya. La gala comptarà amb diferents personalitats, entre elles, l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero com a convidat d’honor.

MEDNIGHT pren els parcs, els jardins i les places de la Mediterrània

El 24 de setembre, i en algunes ocasions en dies previs, investigadores i investigadors de la conca mediterrània realitzaran activitats, jocs, representacions teatrals, experiments, visites guiades, observacions astronòmiques i fins a 300 activitats en 20 localitats de la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia , a Grècia, Malta, Messina i Xipre.

A Alacant, la Universitat d’Alacant (UA) ha organitzat al voltant de 40 accions presencials i virtuals adreçades a públic infantil, juvenil i adult en diversos escenaris de la província, entre els quals destaca la visita guiada i tallers a les Estacions Biològiques de la UA les Torretes (Ibi) i el Centre d’Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR), així com la Ruta Geològica de la ciutat d’Alacant, el Taller dels Llibres Feliços i taules rodones que es desenvoluparan a la seu de la UA a la ciutat d’Alacant.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: