La Generalitat instal·la un sistema automàtic de lubricació de carril per eliminar els sorolls als revolts de la xarxa de tramvia a Metrovalencia

La Generalitat ha instal·lat un sistema automàtic de lubricació de carril per eliminar els sorolls que es produeixen en determinades corbes del tramvia de Metrovalència, actuació demanada per diverses associacions de veïns. En les properes setmanes es començarà amb la xarxa de metro.

Quan circulen les unitats, és freqüent que en algunes corbes es produeixin alguns grinyols per lliscament en el contacte de les rodes amb els carrils, atès que la roda de dins descriu menys metres que la de fora.

Anteriorment, aquest problema s’esmenava mitjançant l’aplicació manual d’aquest component, però això implicava una mà d’obra excessiva i uns resultats menys eficaços que si s’aplica, com es fa ara, de manera automàtica.

Per això, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha instal·lat un sistema automàtic que aplica un producte que engreixa el carril i suprimeix els sorolls de manera automàtica mitjançant la detecció prèvia del pas dels tramvies.

Aquest sistema necessita alimentació elèctrica, per la qual cosa s’han col·locat panells solars, normalment als pals de la catenària del tramvia, que carreguen una bateria de la qual s’alimenta l’equip.

Amb una inversió de 732.050 euros, IVA inclòs, el contracte es divideix en dos lots. El tramviari, pràcticament ja executat, amb un pressupost de 514.250 euros, es desenvolupa a vuit zones de les Línies 4, 6 i 8 des de la parada de Sagunt fins a la Façana Marítima. El ferroviari, dotat amb 217.800 euros i que començarà d’aquí a unes setmanes, afectarà les zones de Burjassot, Empalme, Torrent, Cantereria i Foios.

Un avantatge addicional de la implantació d’aquest nou sistema de detecció és que es produeix un desgast menor del carril, per la qual cosa el manteniment és més fàcil i permanent.

Per no afectar el servei del tramvia, les obres shan executat en servei nocturn fora de lhorari comercial.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: