La Generalitat impulsa la recuperació econòmica i social amb més de 4.523 milions d’euros i crea una taula de seguiment dels fons europeus

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat que el Consell està impulsant la recuperació econòmica i social de la Comunitat Valenciana mobilitzant més de 4.523 milions d’euros a través de les accions de l’acord Alcem-nos.

Així ho ha manifestat després de presidir la reunió de la Taula de l’Diàleg Social en què s’ha realitzat una avaluació de l’Acord per a la Recuperació de la Comunitat Valenciana, Alcem-nos, quan es compleix el seu primer any en vigor, i en què han participat, entre altres, el president de la CEV, Salvador Navarro; la secretària general de CCOO-PV, Ana García, i el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez.

Durant la seva intervenció, el president ha destacat l’elevat grau d’execució de les accions proposades pel Consell i els agents socials signants de l’Acord Social Alcem-nos, ja que el 88% de les accions previstes ja estan en execució o han conclòs.

En concret les iniciatives adoptades en el si de la Mesa de Diàleg ser un total de 357, de les quals 50 propostes per la Taula de Polítiques Públiques, amb una dotació de 1.841 milions d’euros; 49 accions de la Taula de Recuperació Social, que mobilitzaran 1.742 milions d’euros; 100 projectes de la Taula de Polítiques Verds, amb 256 milions; i 158 iniciatives de la Mesa d’Economia, amb 683.800.000.

El cap de el Consell ha assenyalat que aquestes accions i iniciatives estan dirigides a accelerar canvis que contribueixin a generar ocupació; augmentar la sostenibilitat i la digitalització; incrementar la productivitat. Així mateix, ha destacat que els acords signifiquen incrementar la cooperació per “avançar des del respecte”.

Taula de diàleg sobre fons europeus

El president ha assegurat que perquè aquests acords es desenvolupin en la seva integritat és necessari l’impuls dels fons europeus, dels quals el Govern d’Espanya ja té a la seva disposició 140.000 milions d’euros per distribuir entre les administracions de manera que puguin arribar a l’ teixit social i empresarial, ia la ciutadania.

En aquest sentit, el cap de el Consell ha anunciat la creació d’una nova taula de diàleg, dins l’acord general Alcem-nos, per tal de fer un seguiment de l’execució d’aquests fons europeus, amb la “màxima transparència” i la participació dels agents socials i econòmics i aconseguir la major implementació possible, ja que ha assegurat que la Comunitat Valenciana “participarà en totes les convocatòries competitives possibles”.

Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana ja disposa de 864 milions d’euros procedents de fons europeus que gestionaran els diferents departaments de la Generalitat i es destinaran a “digitalització, resiliència i sostenibilitat, i a enfortir l’Estat de benestar”.

Així mateix, ha anunciat reunions en les properes setmanes per tal de vincular i situar en els pressupostos de 2022 les accions previstes amb l ‘ “objectiu fonamental de fer possible la recuperació econòmica i social de la Comunitat”, ha assenyalat.

En el transcurs de l’acte, també ha agraït a agents socials i empresariat “la seva voluntat permanent de sumar” que ha convertit a la Comunitat Valenciana en un exemple de “concertació com una manera d’entendre la gestió pública”, el que ha assegurat que demostra la “maduresa” de la organitzacions econòmiques i socials que han abordat els problemes “des d’una visió que preval l’interès general”.

A la Mesa de Diàleg Social també han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: