La Generalitat impulsa amb l’Ajuntament d’Alacant i la Fundació de Ferrocarrils Espanyols el nou Museu del Ferrocarril que s’instal·larà a la ciutat

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, signarà un conveni amb l’Ajuntament d’Alacant i la Fundació de Ferrocarrils Espanyols (FFE) per col·laborar en el Projecte del Museu del Ferrocarril a la Comunitat Valenciana, que tindrà seu a la ciutat d’Alacant.

Amb l’objectiu d’articular aquesta col·laboració, la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, s’ha reunit amb el regidor d’Urbanisme i Patrimoni de l’Ajuntament, Adrián Santos, i el director gerent de la Fundació de Ferrocarrils Espanyols, José Carlos Domínguez Curiel.

A aquesta reunió també hi ha assistit el conseller de Política Territorial, Arcadi España, de forma telemàtica que ha destacat que, “coincidint amb la celebració de l’Any Europea del Ferrocarril, és sens dubte el moment de posar en valor una mobilitat més sostenible tant per al transport de mercaderies com de persones”.

Per al titular de Transport del Consell, “aquesta iniciativa d´un Museu del Ferrocarril és l´aposta clara de la Generalitat per reivindicar aquest mode de transport que forma part de la nostra història, però que ha de ser un element essencial de la mobilitat del nostre present i futur”. A més, ha afegit, “no només és una aposta de la Generalitat pel ferrocarril i en aquest cas, també, per Alacant que, per primer cop, la ciutat serà subseu d’un museu nacional”.

El nou Museu del Ferrocarril a la Comunitat Valenciana, promogut per aquestes tres entitats, s’instal·larà en unes naus annexes a la Casa del Mediterrani d’Alacant i tindrà com a objectiu “la preservació i difusió de la memòria ferroviària i del material històric ferroviari, i, en especial, en relació amb el que formarà part del projecte de creació del Museu a la seu de la localitat d’Alacant.

A través d’aquest conveni de col·laboració, la Generalitat, l’Ajuntament d’Alacant, i la FFE manifesten l’interès a col·laborar en totes les activitats i els actes que siguin necessaris per a la restauració, exposició i utilització del material històric ferroviari, en particular, del que es farà ús duna dotació de material històric ferroviari.

Per a l’inici d’aquesta col·lecció, la FFE cedirà a favor de l’Ajuntament d’Alacant, l’ús i el dipòsit temporal d’un vehicle històric, la locomotora Mikado. 141F-2401. Aquesta locomotora pertany a una sèrie construïdes per a Renfe per diversos fabricants entre 1953 i 1960, que van prestar servei a tota la xarxa espanyola fins al 1975, data de la clausura oficial del vapor a Espanya, i és representant de l’última sèrie de locomotores de vapor construïda al nostre país, que també va ser la darrera sèrie a prestar serveis a l’era del vapor.

Així mateix, per ampliar la dotació del futur Museu del Ferrocarril a Alacant, les tres parts implicades expressen la seva voluntat de cedir l’ús i el dipòsit temporals d’altres vehicles històrics ferroviaris.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: