La Generalitat activa la línia 1·1·2 Ucraïna per atendre persones afectades per la crisi humanitària acollides a la Comunitat Valenciana

La Generalitat ha activat el telèfon 1·1·2 Ucraïna, un servei d’atenció especialitzat dirigit a persones afectades per la crisi humanitària derivada de la invasió russa que arribin a la Comunitat Valenciana. L’1·1·2 s’ha preparat per atendre les emergències en ucraïnès i ha habilitat un dispositiu d’assessorament i orientació per resoldre els dubtes i les necessitats bàsiques a les persones nouvingudes.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que “la Generalitat ha posat en marxa el servei telefònic 1·1·2 Ucraïna perquè totes les persones que arribin a la Comunitat Valenciana tinguin informació garantida davant una emergència en el seu propi idioma les 24 hores del dia”.

També s’ha habilitat un servei d’atenció i orientació on “reben informació relacionada amb llocs d’acollida i recursos habitacionals, assistència jurídica, protecció temporal, assistència laboral, documentació necessària, procediments d’acollida o telèfons útils. Se’ls informa de tot allò que necessitin” , sempre ateses per persones que parlen perfectament ucraïnès i rus”.

La titular d’Interior ha afegit que aquest servei “dóna resposta a una necessitat humanitària, creiem que és molt important que les persones que arriben a la nostra Comunitat Valenciana disposin de tota aquesta informació immediata i en llengua seva”.

A més, totes aquelles persones que vulguin oferir la seva ajuda solidària poden adreçar-se també a aquest telèfon per rebre orientació i saber com canalitzar la recollida de béns i aliments, el registre de voluntariat o l’acolliment de persones menors i adolescents, entre d’altres assumptes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: