La Diputació de Valencia promou uniformes intel·ligents per a treballar en el carrer que redueixen l’impacte ambiental

Informació i Foto: http://www.dival.es

Aconseguir uniformes sostenibles per a operaris i persones que treballen molt de temps a l’aire lliure, de manera que a través de la roba utilitzada es contribuïsca a la millora de la qualitat de l’aire, i per tant, del medi ambient. És la idea central amb la qual treballa Isabel Tornero, del programa de beques de postgrau de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València.

“És un projecte que reflecteix clarament el que simbolitza el programa de Gestió del Talent, ja que a més de la possibilitat de desenvolupar la idea es transfereix el coneixement a la societat, retornant a aquesta part del que s’ha invertit en la seua formació”, ha assenyalat el diputat de Contractació i Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, àrea de la qual formen part aquestes ajudes.

Nofuentes ha acompanyat a Tornero a Alcoi per a mantenir una reunió amb la directora del Màster d’Enginyeria Tèxtil de la Universitat Politècnica de València, Mª Ángeles Bonet, departament amb el qual se cerca col·laborar per a seguir endavant amb el desenvolupament i confecció de les teles, de les quals es vol obtenir major capacitat de transpiració, flexibilitat i garanties de la seua innocuïtat per a la salut humana.

La idea va sorgir d’un projecte desenvolupat en l’Ajuntament de Quart de Poblet, que està sent pioner en la utilització de teixit de lona i de tendal per ajudar a la descontaminació de l’aire. En el municipi es van col·locar tèxtils fotocatalitzadors en dos punts diferents, el pont 9 d’Octubre i el Col·legi Ramón Laporta, que porten un recobriment d’òxid de titani que absorbeix l’òxid de nitrogen i descontamina l’atmosfera.

De fet, segons ha comentat Isabel Tornero, fins ara s’ha aconseguit reduir la presència en l’aire d’aquest gas entre un 60% i un 70% en els dos anys que porta implantat el tèxtil. En ser coneixedora d’aquest projecte, Isabel, qui ha estudiat disseny de moda, es va plantejar la possibilitat d’aplicar el concepte a l’àmbit de la roba, en concret, al dels uniformes i indumentària laboral.

Aquesta elecció es deu al fet que perquè el teixit actue necessita l’acció del sol. De moment, s’han realitzat diferents prototips i el següent pas és, al costat de la UPV, la creació d’una tela, que a més de posseir les característiques fotocatalitzadores, transpire i no provoque reaccions en la pell ni siga perjudicial per a la salut. Així mateix, se cerquen teixits que protegisquen del sol i siguen produïts amb tints sostenibles a partir, per exemple, d’algues.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: