La Diputació de Valencia i la Plataforma Motera volen trencar estigmes i col·laborar per a tenir carreteres més segures

La seguretat en les carreteres de la xarxa provincial és la gran prioritat de l’àrea que dirigeix Pablo Seguí, que ha centrat la seua gestió en la conservació i el manteniment dels 1.800 quilòmetres de vies de titularitat de la Diputació de València. L’última gran aposta és un pla trianual, amb una dotació de 35 milions d’euros, en el qual la corporació que presideix Jorge Rodríguez ha implicat a tots els usuaris, des de conductors a vianants, passant per ciclistes i motoristes.

 

Precisament aquest col·lectiu es va sumar a l’última de les reunions en matèria de manteniment que va organitzar la Diputació a través de l’àrea de Carreteres, en la qual es va acordar que els motoristes, com qualsevol altre usuari d’aquestes vies, ajudarien als tècnics provincials a detectar unes anomalies en les carreteres que “segurament no veu un conductor d’un turisme”, segons explica María José Alonso, vicepresidenta de la Plataforma Motera per a la Seguretat Vial.

 

En opinió de la portaveu, s’ha d’acabar amb aqueix “estigma” que “les administracions públiques són les úniques responsables del manteniment de les carreteres”. “De gens serveix que ens posen matalassos si no anem ben equipats i respectem el codi de circulació, al mateix temps que traslladem les anomalies i desperfectes que ens trobem perquè eixes administracions puguen solucionar-los”.

 

En eixa línia treballa la Diputació al costat dels usuaris d’eixa xarxa viària del segle XXI, centrant les actuacions en la supressió de clots i corbes perilloses, en la renovació de la senyalització, en la millora del ferm i en l’eliminació de punts negres, però també en la creació d’una xarxa de vies per a bicicletes i vianants que en els pròxims 8 anys preveu habilitar més de 130 quilòmetres en les comarques valencianes.

 

Tornant al cas concret dels motoristes, la representant de la Plataforma Motera per a la Seguretat Vial valora molt positivament el nou pla trianual de la Diputació enfocat a la conservació de les carreteres. “En la majoria dels casos ens agrada circular per carreteres de muntanya, molt turístiques, que sovint tendeixen a desbaratar-se per l’altitud i la climatologia”, ha assenyalat.

 

No són aquests els únics enemics per a l’asfalt, “també molt perillós quan té taques, graveta, elements de contenció en mal estat o absència dels mateixos”, segons explica Alonso, qui recorda que “en aquest tipus de vies secundàries és on més ha repuntat la sinistralitat”. És a aquest problema al que tracta de donar resposta la Diputació de forma prioritària a través de la seua aposta per les carreteres segures, amb la col·laboració de totes aquelles persones que utilitzen la xarxa viària provincial.

 

 

Informació i Foto: http://www.dival.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: