La Diputació de Valencia construirà una passarel·la per accedir de forma segura a l’àrea recreativa de Venta del Moro

Informació i Foto: http://www.dival.es

La Diputació de València continua avançant en l’execució del Pla de Mobilitat per a Vianants i Ciclistes que crearà en les comarques valencianes tot un tramat de rutes segures per a eixos “altres” usuaris de les carreteres que es desplacen a peu o en vehicles no motoritzats per les vies provincials.

Un pla que en la comarca de Requena-Utiel es troba a punt de materialitzar-se amb la construcció de la reivindicada passarel·la de la CV-455 a Venta del Moro. Així ho ha anunciat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, en la visita realitzada recentment al municipi, on ha traslladat a l’alcalde, Luis Francisco López, la intenció de realitzar les obres en el primer trimestre de 2018.

La infraestructura projectada per l’àrea de Carreteres permetrà connectar el casc urbà de Venta del Moro amb el parc i zona recreativa situat a l’eixida del municipi, evitant la circulació dels vianants per la carretera. Per a poder generar aquest accés, el projecte contempla la construcció d’una passarel·la de 150 metres de longitud, que salvarà el llit del barranc sota la CV-455.

Es tracta d’una actuació complexa el pressupost d’execució de la qual ascendeix a 139.308 euros i que el primer edil de Venta del Moro ha destacat que “evitarà que les persones que volen passejar pels afores del poble hagen de compartir el mateix espai que els vehicles”. No en va, la millora de la seguretat vial és l’esperit que subjau, no solament en el Pla de Mobilitat per a Vianants i Ciclistes, sinó “en tots els projectes que impulsa l’àrea de Carreteres de la Diputació de València”, tal com ha subratllat Pablo Seguí.

El diputat ha aprofitat per a recordar en aquesta línia les actuacions realitzades i programades en municipis com Requena, Camporrobles, Fuenterrobles i Utiel, destinades totes elles a millorar la seguretat dels usuaris mitjançant la millora de cunetes, el reforç de ferms o la renovació de senyalització i marques vials.

“Actuacions a les quals s’unirà a partir d’aquest mes l’increment d’un 39% aplicat al pressupost dels nous contractes de Conservació, i que suposarà que la comarca compte amb 1,9 milions d’euros a l’any per al manteniment ordinari de les carreteres provincials i l’atenció a emergències, així com per a l’execució de millores funcionals destinades a millorar la seguretat vial mitjançant la remodelació d’interseccions, suavitzat de corbes o creació d’itineraris per a vianants i ciclistes”, ha afegit Seguí.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: