Política

La Diputació de Castelló recorrerà davant el Tribunal Suprem la sentència que l’obliga a pagar 531.000 euros per un conveni incomplit de l’any 2012 amb el Masters de Golf

La Diputació de Castelló recorrerà davant el Tribunal Suprem la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en la qual es condemna a la institució província, a pagar-li a la Societat de Projectes Temàtics (SPTCV) de la Comunitat valenciana 531.000 euros per una factura derivada de la seua aportació com a copatrocinador del torneig de golf Masters-Castelló Costa de Azahar en 2011.

Així ho han anunciat aquest matí els portaveus en l’equip de govern del PSPV, Santi Pérez, i de Compromís, Ignasi Garcia, els qui han acusat els anteriors governs del Partit Popular de “eludir la seua responsabilitat i motivar l’obertura d’un procediment judicial per part de la Generalitat per a reclamar els seus diners”.

La Diputació va copatrocinar el torneig de golf des de 2008 a 2011 segons un conveni inicial subscrit pel llavors president de la institució provincial, Carlos Fabra, amb la Generalitat i les empreses promotores de l’esdeveniment. En concret, l’entitat provincial va pagar a Match Golf Consulting un total d’1.433.000 euros a través de quatre contractes de patrocini: en 2008, 348.000 euros; en 2009, 352.872 euros, en 2010, 361.827 euros i en 2011, 364.722 euros.

Al conveni de col·laboració amb la SPTCV se li va afegir una addenda, signada el 17 d’octubre de 2012,subscrita per Javier Moliner, president de la Diputació de Castelló; Nicolás Figueras, director general la SPTCV i representants de les empreses Match Golf Consulting i de Birdie Disseny i Classe, per la qual totes dues institucions es comprometien a pagar, a més de la quantitat fixada en el conveni inicial de 2008, una aportació extra de 3.540.0000 euros per a compensar la falta de patrocinadors privats en aquest esdeveniment.

La societat pública de la GVA va procedir a pagar aquesta quantitat a les empreses mitjançant dues transferències: 3.009.000 euros corresponents a la seua part, i 531.000 euros que li corresponien a la Diputació, “que mai va arribar a abonar”.

Addenda de 2012

Per a Santi Pérez, “una de les qüestions més greus és que el senyor Javier Moliner va ocultar informació a aquesta casa, perquè mai va informar pels llits corresponents d’aqueixa addenda de 2012”. Per al diputat provincial, “estem davant una nefasta herència del PP, però no estem parlant del fabrisme sinó d’aqueixa etapa de suposada regeneració del PP que tant van vendre el senyor Moliner i alguns dels seus diputats que hui segueixen en aquesta casa o en llocs de responsabilitat”.

Segons Pérez, “Moliner ser va vanagloriar d’haver acabat amb el torneig de golf i va defensar la seua rectitud, exemplaritat i transparència però, saben on va deixar el PP aquesta exemplaritat? En un calaix, però literal, perquè l’addenda signada el 17 d’octubre de 2012 la va guardar sense passar-la per cap òrgan col·legiat i sense intenció de pagar-lo”.

I la sentència del TSJ del 26 de gener de 2021, recorda Santi Pérez, és clara en destacar que, encara que la gestió siga de 2012, és l’actual Diputació la que ha de pagar ara aquests diners perquè es tracta del “compliment d’un conveni” perquè en ell s’ha pactat, de manera clara i inequívoca, que han de transferir unes determinades quantitats”.

Santi Pérez ha finalitzat la seua intervenció insistint que l’equip de govern recorrerà aquesta sentència davant el Tribunal Suprem “perquè el nostre principal objectiu és defensar els interessos dels castellonencs, i perquè no és just que, precisament ara, quan més recursos es necessiten per a atendre l’actual crisi econòmica i social provocada per la pandèmia, ens vegem obligats a pagar amb diners públics de tots els castellonencs els despropòsits del Partit Popular”.

Ocultar informació

Per part seua, Ignasi Garcia, portaveu de Compromís en l’equip de govern, ha qualificat els fets com «el fruit d’una gestió nefasta del Partit Popular al capdavant de les institucions públiques» i de «l’ús interessat que va fer la dreta per a afavorir empreses privades, a les quals van usar per a enaltir les figures dels seus líders».

Un «modus operandi» del qual es va voler desmarcar Moliner, a qui acusa d’haver impedit «l’exercici de la democràcia» per voler ocultar la documentació a la resta de grups amb representació en la Diputació de Castelló i «impedir la fiscalització» a través dels mecanismes de control públic, com el plenari.

«Van vendre la fal·làcia de la regeneració i ara paguem les conseqüències de la seua deixadesa de funcions», ha dit el portaveu valencianista. «Aquest equip de govern defensarem els interessos de la ciutadania de la província i negociarem amb la Generalitat com compensar els deutes entre totes dues institucions» amb l’objectiu de poder destinar aquests recursos a ser «escut social» contra la pandèmia.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint