La Diputació de Castelló recolzarà amb 50.000 euros les exhumacions de víctimes del franquisme que es realitzen en 2021 en el cementeri civil de Castelló

La Diputació de Castelló subvencionarà amb 50.000 euros les noves campanyes d’exhumacions que emprenga en 2021 el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica en el cementeri civil de Castelló. Ho ha anunciat la diputada provincial, Tania Baños, en el transcurs de la reunió que ha mantingut amb representants d’aquesta associació, als quals ha traslladat el ferm propòsit de l’equip de govern de José Martí de renovar el seu compromís amb la Memòria Democràtica. És una mesura que busca potenciar aquest àrea i les polítiques reparadores que impulsa.

Aquesta inversió dóna continuïtat a la realitzada en 2020, any en què es van poder recuperar les restes mortals de 36 represaliats pel franquisme gràcies a l’aportació de 50.000 euros efectuada per la Diputació i als 35.000 euros consignats per l’Ajuntament de Castelló.

Baños ha explicat que per a la nova Diputació progressista de Castelló resulta fonamental consolidar i institucionalitzar les polítiques que s’impulsen des d’aquest departament “per a garantir que en el futur la Memòria continuarà sent present en l’agenda de la institució, governe qui governe”.

Subvencions per a ajuntaments

La diputada també ha recordat que els pressupostos de la Diputació de #ReactivemCastelló per a 2021 contemplen un important increment pressupostari per a polítiques de Memòria, fins a aconseguir la xifra de 170.000 euros. Aquesta partida, a més de la contribució a una nova campanya d’exhumacions, contempla l’obertura d’una línia de subvencions per a ajuntaments.

Per a Baños, “la Memòria és una tasca que necessitem consolidar, les institucions i els càrrecs públics hem de fer pinya per a evitar que els enemics d’aquestes polítiques, que estan molt ben organitzats, continuen acoquinant amb querelles a regidors, alcaldesses i alcaldes amb la intenció d’impedir que les generacions actuals coneguen la història tal com va ocórrer i evitar que les víctimes del franquisme recuperen la dignitat de la qual en el seu moment van ser despullades”.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: