La Diputació d’Alacant estructura a Brussel·les el full de ruta per incloure a la província en el desafiament europeu de ciutats digitals al segle XXI

El diputat de Bon Govern, Adrián Ballester, participa avui a Brussel·les durant tota la jornada en una ‘Conferència d’Alt Nivell’ estructurada amb l’objectiu d’abordar el full de ruta i les estratègies que s’han de plantejar les urbs europees davant el ‘Desafiament de ciutats Digitals ‘. Allà ha ofert una ponència sobre la necessitat de gestionar ecosistemes en les localitats i coordinar accions institucionals.

Es tracta d’una iniciativa de tutoria i coaching en la qual 41 localitats de la Unió Europea que estan impulsant la seva transformació industrial i urbana exposen les seves línies de creixement intel·ligent i sostenible.

Un nodrit grup de ponents relacionats amb altes responsabilitats a la Comissió Europea i en altres administracions han perfilat el procediment d’evolució tecnològica a les ciutats comunitàries, seguint prioritats polítiques i propiciant el camí per aconseguir ciutats intel·ligents i respectuoses amb el medi ambient al segle XXI .

Segons ha concretat Adrián Ballester, «la província d’Alacant està immersa en un procés d’adaptació i transformació tecnològica, mediambiental i sostenible que ha de continuar perllongant en el temps amb nous reptes per encarar el futur amb perspectives de creixement sostenible i digital».

El vicepresident ha ofert una conferència a mig matí centrada en la necessitat de potenciar ecosistemes a les ciutats, compartint una mateixa visió política i institucional sobre el progrés de les poblacions i treballant en la coordinació d’accions governamentals.

Durant la seva presentació, Ballester ha explicat al públic assistent el ‘Projecte Digital Alic’, una iniciativa que té com a eix central és el de desenvolupar un procés de participació pública en el qual s’integrin diversos grups d’interès de la província amb l’objectiu de treballar en la digitalització social i administrativa. Universitats, parcs científics, empreses financeres, tecnològiques i d’innovació, juntament amb altres institucions com la Cambra de Comerç, s’han sumat a aquesta proposta que es presentarà pròximament a Alacant. «No podem perdre el tren de la digitalització i en aquesta línia la Diputació lidera des de fa temps diversos processos en aquest camp per transformar l’administració», ha incidit el responsable de Bon Govern.

Més de 400 experts d’alt nivell, com a responsables polítics, líders de la indústria i els negocis, representants d’organitzacions internacionals, acadèmics i professionals solucions tecnològiques participen en aquest esdeveniment en el qual s’explica com pot unir-se un municipi a la xarxa de ciutats europees intel·ligents, així com el mètode per fomentar el creixement i la modernització industrial de manera sostenible.

A més, segons ha insistit el diputat, «durant les diferents ponències s’han posat sobre la taula les prioritats polítiques que permetran una estratègia futura comunitària o les oportunitats de finançament per invertir en infraestructures d’alta tecnologia, dades obertes i proves pilots per a les pròximes generacions .

Oradors com el director general de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes en la Comissió Europea, Timo Pesonen, el primer vicepresident del Comitè Europeu de les Regions i relator del programa d’Europa Digital, Markku Markkula, o el director general adjunt de Política Regional i Urbana, Normund Popens, participen en aquesta jornada.

També intervenen el tinent d’alcalde de Niça, responsable de la seva transformació digital, Christian Tordo, i el director de Desenvolupament Urbà i Ciutats Intel·ligents, Centre Global de Ciutats competents de Siemes, Jan Scheonig.

Finalment, Adrián Ballester ha ressaltat que «des de la Diputació d’Alacant, el nostre principal objectiu a l’hora de involucrar-nos en aquesta estratègia és el de contribuir a millorar les nostres polítiques regionals i locals per posar en valor el nostre llegat, protegir el nostre patrimoni i incidir en nous plans de desenvolupament intel·ligent i digital «. Per a això, segons ha puntualitzat, «volem implicar agents clau i definir accions més convenients i participatives»

 

 

 

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: