La demora per operar-se de qualsevol patologia es redueix aquest agost respecte a el mateix mes de 2020

El descens de l’activitat quirúrgica pel període de vacances ha influït en que la demora per sotmetre a una operació quirúrgica a la Comunitat Valenciana haja augmentat 15 dies a l’agost respecte a juliol (120 dies enfront de 105). El nombre de pacients en llista d’espera en el mes d’agost és de 60.596, de manera que el creixement d’aquesta variable s’alenteix (554 persones més a l’agost respecte al juliol, enfront de les 1.812 de juliol respecte a juny).

Les patologies més importants en la llista d’espera quirúrgica continuen sent les cataractes, per l’envelliment poblacional, l’hèrnia inguinal i les operacions de genoll. Tant aquestes tres malalties com la resta milloren els seus temps d’espera aquest agost respecte a el de 2020. De fet, la demora mitjana per sotmetre a una intervenció quirúrgica per qualsevol malaltia és aquest agost 37 dies inferior a la d’agost de 2020.

“L’activitat als quiròfans, com sol passar després de l’estiu, s’anirà normalitzant i recuperarà la tendència positiva que venia marcant acord finalitzi el descans amb el personal sanitari i sempre que es mantingui la bona evolució dels indicadors de la pandèmia”, augura la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés.

Per departaments, ha disminuït lleugerament el nombre de sol·licituds actives respecte a el mes anterior a Dénia (-15%), Oriola (-11%), Gandia (-6%), la Plana (-4%), València-Doctor Peset ( -4%), València-Hospital General (-3%), Alcoi (-3%), Alacant (-2%), València-Clínic (-2%), València-Arnau Llíria

(-2%) i Manises (-1%).

Pel que fa a les especialitats, a l’agost, ha seguit mostrant millora Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia que, tot i que ha reduït un 2% la quantitat de sol·licituds actives respecte al juliol, continua sent l’especialitat amb més sol·licituds. De fet, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, juntament amb Oftalmologia, Cirurgia General, Urologia i Otorinolaringologia copen el 82% de l’total de sol·licituds actives.

D’altra banda, tot i que el descans de vacances s’ha reduït el nombre de persones que han sortit de la llista d’espera quirúrgica després de passar per quiròfan, aquest agost s’ha intervingut més que al gener i febrer de 2021.

A més, si es compara amb les dades de fa just un any, la demora estructural és menor pràcticament en totes les especialitats, i ostensiblement positiva en cirurgia pediàtrica, amb 107 dies d’espera menys aquest agost que el passat.

A més, respecte a l’any anterior, la proporció de sol·licituds actives en demores de més de 180 dies s’ha reduït un 28%.

Tota la informació sobre llista d’espera quirúrgica a la Comunitat Valenciana (dades globals, per especialitats i patologies) en http://www.san.gva.es/web/conselleria-sanitat-universal-i-salut-publica/listas- de-espera

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: