La Conselleria de Transició Ecològica impulsa la instal·lació de fotovoltaica en edificis municipals amb 20 milions d’euros

La Conselleria de Transició Ecològica impulsa la instal·lació d’energia fotovoltaica per l’autoconsum, a les teulades dels edificis i equipaments de gestió municipal, amb 20 milions d’euros.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, al costat de la secretària autonòmica en la matèria, Paula Tuzón, i el director general de Transició Ecològica, Pedro Fresc, ha presentat les principals línies d’el programa d’incentius a els ajuntaments adherits a al Pla Municipis en Xarxa.

Mollà ha explicat que la iniciativa és el germen de les comunitats energètiques locals a les quals podran sumar-se els veïns, veïnes i empreses de la localitat, En el cas de l’veïnat, la població interessada pot integrar-se voluntàriament a la comunitat energètica, obtenint així electricitat per les seves llars, mentre que en el cas dels polígons industrials poden participar de l’autoconsum col·lectiu oferint els seus teulades per a la instal·lació fotovoltaica.

“El Pla és un punt d’inflexió en la instal·lació generalitzada d’energia renovable i apuntala el desenvolupament de la producció d’energia distribuïda, participativa, de proximitat, sostenible i pública”, ha assenyalat la consellera.

A les subvencions anunciades -3 milions d’euros dels pressupostos de la Conselleria als quals se sumen prop de 17 milions d’euros dels fons europeus Next Generation- s’afegeix un paquet destinat a facilitar l’execució de el pla i l’accés als fons . Un suport que es veurà reforçat a través de l’Oficina d’Energia i Acompanyament.

La secretària autonòmica ha recordat que l’estratègia Municipis en Xarxa vol potenciar “un nou model d’accés col·lectiu a l’energia renovable, bé sigui per a l’autoconsum o per bolcar l’energia a la xarxa”.

Pere Fresc ha detallat que les ajudes incloses en el pressupost de la Conselleria, de fins a 750.000 euros per municipi, incentiven als municipis despoblats que poden ser beneficiaris de fins al 90% de la inversió.

Finalment, Mollà ha destacat la importància de plans com aquest que “són oportunitat i ofereixen una resposta viable i estructural a l’emergència climàtica i a l’escalada de preus imposada pel mercat elèctric”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: