Més notícies

La Comunitat Valenciana mira cap a Europa i es prepara per aprofitar els Fons Europeus

Prop de 100 agents de l’ecosistema d’emprenedoria de la Comunitat Valenciana, han participat aquest matí al III Congrés Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat Valenciana, organitzat per la Xarxa de CEEIs, ADLYPSE i GRIDET-UV en el marc de l’estratègia de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de suport a l’emprenedoria innovadora i als agents de l’ecosistema valencià.

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha destacat a la inauguració del Congrés la “maduresa” de l’ecosistema emprenedor alhora que ha reconegut el paper destacat que té a l’emprenedoria innovadora per reactivar i aconseguir la recuperació econòmica de les empreses de la Comunitat ”.

En aquest sentit, Júlia Company ha reiterat el suport que l’Ivace se seguirà donant “a accions que ajudin a recuperar valors com la iniciativa, el compromís, el risc o l’autonomia, i que reivindiquin el paper d’empresaris i empresàries com a generadors de riquesa i benestar”.

Company ha indicat que el 2022 Ivace Innovació destinarà 1,5 milions d’euros per finançar un programa conjunt IVACE-CEEIs de suport i foment de l’emprenedoria innovadora.
El Congrés és una de les darreres activitats del 2021 que es recull dins del Programa de Enfortiment per a Agents d’Emprenedoria, un programa ambiciós liderat per la xarxa de CEEIs que ha mobilitzat durant tot aquest exercici més de 650 agents en les més de cent sessions formatives i informatives.

Concretament, hi han participat agents tècnics d?ajuntaments, mancomunitats, grups d?acció local, pactes per al?ocupació i altres entitats públiques i privades. A l’acte inaugural també hi han participat el Director del Centre Europeu d’Empreses Innovadores València, Jesús Casanova qui ha destacat que el “Congrés, en la tercera edició, és un esdeveniment que es consolida, que té espai propi i una projecció importantíssima de cara a l’acte futur per al territori”.

Per part seva, el cap de secció de serveis Innovadors i Sostenibles de Diputació de València i Vicepresident d’ADLYPSE, José Domingo Martínez considera que “en tres anys el Congrés s’ha convertit en un referent a la nostra Comunitat i fora d’ella. Hem estat capaços gràcies a la Xarxa de CEEI, IVACE i moltes entitats de consolidar un espai d’idees relacionades amb temes d’actualitat. I ho fem des d’una perspectiva pràctica”.

Segons el Director del GRIDET-UV (Grup de recerca en Desenvolupament Territorial), Ricardo Calvo: “És el moment de generar sinergies entre els territoris i deixar de competir principalment entre ells. Cal reforçar la idea que els territoris són compatibles, han de buscar fets diferencials i comuns, han d’afrontar el futur amb garanties i per això la innovació territorial ha de començar per la col·laboració, element bàsic que moltes vegades es passa per alt ”.

Desenvolupament del Congrés: Fons Next Generation UE
La trobada ha servit per estar informats de les darreres novetats de fons Europeus: Next Generation i les convocatòries ordinàries. Zulima Pérez, Directora general de Coordinació del Diàleg Social de la Generalitat Valenciana, Elena Femenía, CEO de Local Europe i Ramón Ferrandis, Director Àrea Econòmica Financera del CEEI València han protagonitzat el Plenari.

Femenía ha manifestat que “a més dels 140.000 milions d’euros procedents dels fons de recuperació Next Generation EU, entre el 2021 i el 2027, a Espanya li correspondran al voltant de 44.000 milions d’euros procedents dels fons estructurals i podria optar a 18.500 milions més d’euros a través dels programes europeus”.

A través dels fons estructurals (FEDER, FSE+, FEADER…), les Entitats Locals podran optar a subvencions convocades a nivell nacional o regional per al finançament de projectes de desenvolupament urbà sostenible, digitalització, ocupació, emprenedoria, formació o inclusió social, entre altres.

Durant l’esdeveniment, s’han desenvolupat dues taules al voltant dels fons europeus, la primera ‘Vull demanar fons europeus On puc acudir?’ i la segona ‘Demanarem fons europeus Com he d’enfocar la sol·licitud? Casos de projectes.

Concretament, s’ha comptat amb la participació de Belén Rodríguez, cap de secció Assessorament Europeu a municipis de la Diputació de València, Ana Belén Arzo, cap de secció Promoció Econòmica de la Diputació Provincial de Castelló, Noelia Hernández, Hernández Asesores, Juan Viesca, Director de fons europeus Fundació Finnova, Carmen Herrero, Cap de secció IDEA – Agència Desenvolupament Local Ajuntament d’Alzira i Marta Cano, tècnic de Medi Ambient a la Fundació Patrimoni Natural de Castella i Lleó (Comunitat Autònoma convidada en aquesta edició).

Programa d’enfortiment d’agents
Els encarregats de donar els resultats del Programa de Enfortiment d’Agents han estat Pablo Ceinos, Director de Comunicació i Formació a CEEI València i Luis Miguel Batalla, tècnic en creació, consolidació i creixement d’empreses, a CEEI Castelló.
El Programa ha agrupat fins al 31 d’octubre del 2021 tot un seguit d’accions amb què s’ha donat suport a les entitats a afrontar els nous temps postpandemia. S’hi han inclòs més de 75 sessions adreçades a agents de l’ecosistema en què s’han treballat amb les metodologies BIK, diferents temàtiques pròpies del desenvolupament local (turisme, transferència de coneixement, etc.), així com temàtiques relacionades amb les diferents àrees de gestió empreses per millorar la capacitació dels agents a l’hora d’atendre emprenedors i empreses. Hi han participat més de 650 agents.
D’altra banda, s’han realitzat 21 sessions de les trobades Focus Pyme i Emprenedoria i Fòrums Emprenedoria amb Talent-Créixer Innovant, a les quals han assistit prop de 1.000 empreses, emprenedors i agents.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint