La col·lecció de l’IVAM viatja per Europa i Espanya

Informació i Foto: http://www.gva.es

Un total de 33 obres del escultor Julio González, que pertanyen a la col·lecció de l’IVAM, han viatjat a Holanda per a ser exhibides en l’exposició ‘González, Picasso i amics’, que s’inaugura en el Gemeentemuseum de l’Haia el dissabte 25 de novembre.

La retrospectiva, que reuneix més d’un centenar d’obres (la majoria de les quals s’exposen per primera vegada als Països Baixos), reflexiona sobre l’evolució de Julio González d’artesà a artista d’avantguarda, al temps que aborda la col·laboració i amistat entre l’escultor Pablo Picasso (1881-1942), Constantin Brancusi (1876-1957) i Pablo Gargallo (1881-1934), figures decisives en el desenvolupament de l’art contemporani.

Entre les obres de Julio González de la Col·lecció de l’IVAM que s’exhibiran es troben escultures com ‘Le Cagoulard’ (1935), ‘L’Arlequí’ (1930) i ‘Tête de Monserrat criant’ (1942). En la mostra també es podran veure huit cartes i postals manuscrites de Pablo Picasso dirigides al seu amic Julio González pertanyents a l’arxiu de la biblioteca de l’IVAM, que constaten l’amistat entre tots dos artistes, una de les relacions més fecundes de l’art del segle XX. És la primera vegada que l’IVAM presta aquests documents per a una exhibició.

L’exposició, comissariada per Laura Stamps, és fruit de la col·laboració del Gemeentemuseum de l’Haia amb el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia de Madrid, el Museu Picasso, el Centre Pompidou i l’Institut Valencià d’Art Modern.

Així mateix, l’exposició ‘Construint nous mons. Les avantguardes històriques en la col·lecció de l’IVAM. 1914- 1945’. s’exhibirà al centre cultural de l’Obra Social La Caixa de Saragossa. Es tracta d’una selecció d’obres d’aquesta mostra que l’IVAM va organitzar el 2015, que reuneix algunes de les primeres figures de l’escena creativa de les primeres dècades del segle XX, com Man Ray, Marcel Duchamp, Moholy-Nagy, Gustav Klucis, George Grosz o Josep Renau. La mostra planteja una anàlisi nova d’aquesta època, ja que estructura les obres de manera temàtica, i no cronològica.

L’exposició ‘Construint nous mons. Les avantguardes històriques en la col·lecció de l’IVAM. 1914-1945’ podrà veure’s al Caixafòrum de la capital aragonesa del 30 de novembre de 2017 al 18 de febrer de 2018. Posteriorment itinerarà als de Palma i Sevilla al març i juliol de 2018, respectivament.

Aquesta itinerància és fruit de l’acord entre la Fundació La Caixa i l’Institut Valencià d’Art Modern, que ja han col·laborat en el desenvolupament del programa educatiu del museu els últims tres anys. Aquesta col·laboració, que també implica una contribució econòmica per part de la fundació, permetrà donar a conèixer la important col·lecció de l’IVAM en diferents ciutats espanyoles durant més d’un any.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: