La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza una ‘Setmana del Planeta’ amb activitats sobre desenvolupament sostenible

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha programat diverses activitats per celebrar la ‘Setmana del Planeta’ com a conferències, la presentació del nou taller ‘SOS Planeta’, la final d”Acció pel Clima’ i la participació de nou a la iniciativa internacional ‘L’Hora del planeta’ amb l’apagada dels edificis des de les 20.30h a les 21.30 hores el dissabte 26 de març.

El 22 de març, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, s’ha organitzat la conferència “Protegir les terres seques per assolir els objectius de desenvolupament sostenible” a càrrec de Fernando Maestre, Premi Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient 2020 i investigador del Institut Multidisciplinar per a l’Estudi del Medi ‘Ramón Margalef’ de la Universitat d’Alacant. L’accés és lliure amb inscripció prèvia (consulteu aquí).

Dijous, 24 de març a les 11 hores, el doctor en Biodiversitat de la Universitat de València, Andreu Escrivá, respondrà les preguntes d’estudiants de Secundària i Batxillerat dins de la iniciativa ‘Pregunta-li a un científic’. Els col·legis interessats a participar-hi poden enviar les seves preguntes al correu divulgació@cac.es, amb les dades del centre i els noms dels alumnes que formulen les qüestions.

Una altra de les activitats previstes és la final del concurs ‘Acció pel Clima’ que tindrà lloc el divendres 25 de març al matí en un esdeveniment especial que se celebrarà al Carrer Major del Museu de les Ciències. S’han seleccionat 25 projectes de 13 centres escolars que presentaran les iniciatives per cuidar el medi ambient.

El certamen ha comptat amb la col·laboració de les empreses Global Omnium i Reciclamás, Planeta Hort, Kumòtica i Sonnedix que, a més d’aportar els premis, formen part del jurat a les diferents categories. Crear un hort escolar, aplicar les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), com estalviar aigua o dissenyar un projecte STEM sostenible utilitzant disciplines com ara programació, electrònica, mecànica o robòtica són els quatre desafiaments mediambientals proposats.

Nou taller ‘SOS Planeta’

Els tallers de ‘La Ciència a Escena’ amplien la seva oferta amb ‘SOS Planeta’ dedicat al medi ambient i al desenvolupament sostenible. En aquest nou taller, que ja està disponible per a grups escolars entre setmana i s’ofereix a partir del dissabte 26 de març per a públic general, es realitzen experiments amb diòxid de carboni per entendre les conseqüències de l’escalfament global, inclou reptes com ‘A la recerca del ‘equilibri’, experiències al voltant de l’energia solar i planteja al públic com podrien ser els aerogeneradors del futur perquè dissenyin el seu propi prototip.

Finalment, el dissabte 26 de març, la Ciutat de les Arts i les Ciències apagarà els seus edificis per sumar-se un any més a la iniciativa internacional ‘L’Hora del Planeta’ des de les 20.30 ha les 21.30 hores.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: