La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza accions per promoure el desenvolupament sostenible que culminaran amb un encès especial pel Dia dels Oceans

La Ciutat de les Arts i les Ciències dedica aquesta primera setmana de juny a el desenvolupament sostenible amb accions especials que inclouen una promoció 2×1 per premiar l’ús de la bicicleta, la instal·lació en els exteriors de Museu de l’exposició ‘Sobre Rodes’ amb models clàssics i l’encesa especial de tot el complex, el dimarts 8 de juny, pel Dia dels Oceans.

A partir del dimarts 1 de juny es posa en marxa la promoció 2×1 #SobreRuedasCAC a Instagram, amb la qual es poden aconseguir entrades gratuïtes a al Museu dels Ciències o a l’Hemisfèric. Fins al dimarts 8 de juny, les persones que publiquin en el seu compte d’Instagram una foto amb bicicleta al complex podran beneficiar-se de dues entrades a preu d’una.

Només cal seguir el compte oficial de la Ciutat dels Arts i els Ciències a Instagram i publicar una foto amb bicicleta a l’entorn de la Ciutat dels Arts i els Ciències, com story o post, amb l’etiqueta #SobreRuedasCAC i etiquetant a @ciudadartesciencias.

Les persones participants rebran per missatge privat l’octaveta 2×1 digital que hauran de mostrar a les taquilles de Museu o de l’Hemisfèric. Es podrà participar de l’1 a el 8 de juny i l’octaveta serà vàlida fins al 30 de juny de 2021.

Es tracta d’una iniciativa amb la qual la Ciutat dels Arts i els Ciències se suma a la celebració mundial de Dia de la Bicicleta el proper dijous 3 de juny, en un mes que comença també amb el Dia de l’Medi Ambient el dissabte 5 de juny i el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny. Per commemorar aquesta última data, l’Hemisfèric, el Museu dels Ciències, l’Oceanogràfic i Palau de les Arts s’il·luminaran de forma especial de color blau a partir de les 20 hores.

Una altra de les accions previstes és la instal·lació de l’exposició ‘Sobre Rodes’ en els exteriors de Museu. Des models clàssics com el monocicle o el velocípede, la mostra recorre la història i evolució de les bicicletes a través de panells i reproduccions de diferents tipus d’aquest mitjà de transport.

Aposta per la sostenibilitat

En la seva aposta per promoure la mobilitat sostenible, la Ciutat dels Arts i els Ciències compta amb pàrquing de bicicletes amb suports totalment gratuïts a l’aparcament de l’Umbracle. Es troben als dos extrems de la planta baixa amb 81 llocs. A més, els i les ciclistes disposen d’aquest servei a l’entrada oest i est de al Museu dels Ciències amb 96 llocs

També s’han instal·lat espais gratuïts per estacionar els patinets elèctrics, tant en els passejos exteriors com en el propi aparcament de l’Umbracle, amb un total de 120 llocs en total.

Entre els compromisos de futur destaca la instal·lació de llocs de càrrega al pàrquing per a cotxes elèctrics o híbrids. Aquestes accions formen part de l’estratègia de la Ciutat de l’Arts i els Ciències, impulsant iniciatives pel desenvolupament sostenible, la salut i el benestar social com l’eliminació dels envasos de les ampolles de plàstic en les seves màquines vending o la prestació de serveis de lloguers de vehicles sostenibles, entre d’altres.

Natura i medi ambient destaquen, a més, en l’oferta expositiva de la Ciutat dels Arts i els Ciències. La mostra ‘El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho ‘, l’exposició’ Davant el canvi, canviem ‘o el documental IMAX’ Amazon Adventure ‘de l’Hemisfèric són algunes de les propostes.

També aquest any, més de 500 estudiants han participat en la primera edició de el concurs escolar ‘Acció pel clima’, organitzat per la Ciutat dels Arts i els Ciències.

Accions mediambientals de l’Oceanogràfic

L’Oceanogràfic centra les seves accions mediambientals en diversos punts de la Comunitat Valenciana. Per commemorar el Dia de l’Medi Ambient, 5 de juny, la Fundació Oceanogràfic, dins dels seus projectes de conservació i recuperació d’espècies, deixarà anar tortugues d’aigua dolça, Galápagos Europeu, a el Llac Viu de l’aquari. Aquest mateix dia, també es durà a terme la neteja de part de la platja de la Pobla de Farnals amb escolars del municipi, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de preservar l’ecosistema marí.

Per al Dia dels Oceans, 8 de juny, es preveu la solta d’una tortuga recuperada a la platja de Cullera i s’inaugurarà l’exposició ‘Som Aigua’, d’Isabel Muñoz, premi Nacional de Fotografia, a Casa Mediterrani d’Alacant. Una col·lecció de fotografies subaquàtiques realitzades en l’Oceanogràfic que evoca un planeta somiat en què conviuen animals i éssers humamos en perfecta harmonia.

Informació i Foto: Geenralitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: