La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de l’UJI promou la col·laboració amb el CIEMAT

Informació i Foto: http://www.uji.es

El director de la Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de l’UJI, Félix Hernández, ha realitzat una visita al Centre de Desenvolupament d’Energies Renovables (CEDER), ubicat a Sòria, per conèixer de primera mà les instal·lacions i projectes que s’estan duent a terme.

Durant la seva estada ha estat acompanyat José María Sánchez Hervás, cap de la Divisió de combustió i Gasificació, que s’havia desplaçat des de Madrid per facilitar la trobada i organitzar la reunió de treball amb la doctora Raquel Ramos, cap de la Unitat de Processos de conversió tèrmica, i amb Virginia Pérez, tècnica superior d’investigació d’aquesta unitat.

La reunió de treball s’ha centrat en els nous projectes que s’estan duent a terme sobre valorització de residus mitjançant tractament tèrmic, desenvolupats en les Unitats de Valorització Energètica de Combustibles i Residus i de Processos de conversió Tèrmica, així com en la producció de biocarburants mitjançant tractaments biològics de tipus enzimàtic, a partir de residus urbans, activitat que es desenvolupa a la Unitat de Biocarburants del CIEMAT i presenten gran interès pel que fa a gestió de residus urbans.

Els participants han acordat discutir en els pròxims mesos la possibilitat de presentar aquests projectes a Castelló en el marc de les activitats de la Càtedra Reciplasa per 2018. Així com l’organització d’una visita a les instal·lacions del CIEMAT a Madrid i una nova visita al CEDER , en aquesta ocasió juntament amb responsables de la planta de Reciplasa, amb el propòsit de conèixer amb més detall els treballs realitzats i reforçar la col·laboració. Amb aquests contactes s’obren les portes a futures cooperacions, que poden redundar en una millor gestió, més sostenible, dels residus urbans generats a la província.

El CEDER és un centre depenent del CIEMAT (Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques) del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, i està adscrit al Departament d’Energia d’aquest organisme públic. Està considerat com a centre pioner a Espanya en el camp de l’aprofitament energètic de la biomassa.

Peu de foto: D’esquerra a dreta, Virginia Pérez, Raquel Ramos, Félix Hernández i Jose María Sánchez

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: