José Martí estudia fórmules per portar el programa de Patricia Campos ‘Supera-T’ als col·legis públics d’interior

El president de la Diputació, Jose Martí, i la diputada provincial d’Esports, Tania Baños, han mostrat la seva disposició a estudiar fórmules que permetin tornar a posar en marxa en col·legis i instituts de la província el projecte Supera-T que lidera la ondera, Patricia Campos, la primera dona espanyola pilot de reactors de les Forces Armades i exentrenadora de futbol als Estats Units. Així s’ha posat de manifest en el transcurs de la visita que la pròpia Patricia Campos ha realitzat en el matí d’avui dimarts al president Martí, en què ha estat present la diputada provincial banys.

Supera-T és un programa d’esport i igualtat, que en el present curs s’ha desenvolupat en 26 instituts de la província, que consta de xerrades motivacionals i partidets de futbol, ​​l’objectiu últim és fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, per superar la discriminació de gènere que encara pateixen nenes i dones joves i adultes.

El president de la Diputació, Jose Martí, considera que «es tracta d’una iniciativa molt eficaç, d’un valor educatiu molt elevat, i seria molt positiu ampliar a alumnes de 5è i 6è de Primària de les escoles públiques, perquè és important que els nois i noies de 10 i 11 anys rebin aquests valors «. A més, «portant la iniciativa als col·legis, aquest tipus de missatges podria arribar als petits pobles en què no hi ha institut».
L’experiència de Supera-T en els 26 instituts de la província en què ja s’ha realitzat ha resultat molt atractiva per als nois i les noies, per als que ha estat especialment interessant la presència de Patricia Campos, abillada amb uniforme militar.

També susciten molt d’interès les experiències que compte de la seva estada a Uganda i de com els nens i les nenes juguen a futbol en aquell país amb pilotes fetes de fibra de banana. Unes pilotes que es mostren als participants en Supera-T.

Patricia Campos ha destacat que aquesta iniciativa té una conseqüència afegida que resulta molt útil: que es genera un debat molt viu sobre igualtat i esport entre nois i noies.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: