Política

Igualtat subvenciona 39 ajuntaments per a la posada en marxa de plans d’inclusió i cohesió social

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat 474.000 euros a un total de 39 ajuntaments i mancomunitats per a l’elaboració i desenvolupament de plans municipals d’inclusió i cohesió social a 2021, segons ha anunciat la directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell.

Tal com ha explicat, s’han resolt 39 subvencions, 32 per a ajuntaments i 7 per mancomunitats, “que oscil·len entre els 12.000 i els 18.000 euros cadascuna d’elles, i que seran destinades a finançar el suport tècnic per a l’elaboració dels plans municipals d’inclusió i cohesió social “.

Per província, 11 concessions han estat per a ajuntaments de la província d’Alacant, 5 per a Castelló i 23 per a la província de València. La directora general ha recordat que aquestes ajudes s’emmarquen “en el desenvolupament de el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió social (Vics) 2017-2022”.

La concessió de les subvencions, en règim de concurrència competitiva, s’adreça als ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana la població superi els 10.000 habitants i es comprometin a l’elaboració d’un pla municipal d’inclusió i cohesió social ia la creació de el Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials.

María José Cortell ha assenyalat que amb aquesta iniciativa “volem apropar el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social a la ciutadania comptant amb la col·laboració de les corporacions locals, perquè els municipis impulsin les seves pròpies avaluacions i plans locals en aquesta matèria”.

Coincidint amb això, el propi Pla estableix el reconeixement i posada en valor de la funció clau dels ajuntaments i les mancomunitats en una política de proximitat interdepartamental coordinada.

Entre els objectius d’aquests ajuts la directora general ha destacat la idea de sensibilitzar totes les administracions públiques, a tots els actors de la societat civil ia tota la ciutadania en general, “sobre la situació de desigualtat i risc d’exclusió d’una part important de la societat i de la necessitat d’implementar polítiques públiques inclusives orientades a la seva eradicació “.

En aquest sentit, ha posat èmfasi que només des del coneixement “directe i proper” de les situacions concretes de les persones i des de la rapidesa en la intervenció “es podran construir processos integrals que beneficiïn a les persones, a les famílies i als grups i col·lectius amb més mancances i amb més urgències de ser atesos, des de perspectives de compromís i solidaritat, per mantenir la seva inclusió, aconseguir la seva inserció i evitar la seva exclusió “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint