Hisenda i Justícia anuncien als sindicats que el personal funcionari cobrarà l’increment retributiu de l’0,9% en la nòmina de juliol

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, han comunicat aquest dijous als representants dels sindicats amb representació a la Mesa General de Negociació I, que el personal funcionari al servei de la Generalitat cobrarà l’increment retributiu estipulat per l’Estat en un 0’9% en la nòmina de juliol amb efecte retroactiu des del 1 de gener de 2021.

L’actualització prevista a la disposició transitòria tercera de la Llei de pressupostos generals de l’Estat s’aplicarà als empleats públics de la Generalitat així com a el personal de el sector públic instrumental i també a el personal de l’Administració de Justícia, a l’docent no universitari de centres públics i concertats, a el personal al servei de les universitats públiques i a el personal de les institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En total, l’increment retributiu de 2021 afectarà prop de 165.000 empleats públics, que suposarà un desemborsament de 82 milions d’euros. Concretament, en la nòmina de juliol es cobrarà l’increment de l’0,9% dels mesos de gener a juliol i en els mesos successius el salari dels empleats públics ja contemplarà aquesta pujada.

Des de les conselleries d’Hisenda i Justícia han confirmat a més que aquest increment no s’aplicarà a diferència d’altres exercicis pressupostaris als alts càrrecs ni a personal eventual. “En un moment tan complicat per a l’economia valenciana com l’actual considerem que és un exercici de responsabilitat”, ha apuntat Soler, qui també ha incidit que la paga al juliol “contribuirà a més a impulsar la recuperació durant els mesos d’estiu en una autonomia com la nostra on el turisme és un motor econòmic bàsic que s’ha vist fortament afectat per la pandèmia “.

Per la seva banda, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat que la Generalitat compleix d’aquesta manera amb el seu compromís de fer efectiva la pujada salarial aprovada pel Govern d’Espanya i que reconeix la tasca “fonamental” que el personal al servei de l’Administració pública valenciana desenvolupa en la gestió dels serveis públics essencials. Bravo ha aprofitat per recordar que el personal de la Generalitat ha estat fonamental per fer front a la pandèmia i “ara ho serà també en el període de reconstrucció econòmica i social”

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: