Turisme

Herick Campos advoca pel “treball comú públic-privat” per a compatibilitzar l’activitat nàutica amb la preservació dels recursos

El director general de Turisme, Herick Campos, ha advocat aquest dijous per “el treball comú per compatibilitzar l’activitat nàutica amb la preservació dels recursos naturals”. Segons la seva opinió “no hem de renunciar a créixer en aquesta matèria, però sabent que el deteriorament de l’principal capital ens farà perdre la nostra diferenciació”.

És per això, que el director general ha volgut reiterar la importància d’apostar per “experiències turístiques nàutiques amb qualitat, sostenibilitat i hospitalitat”.

Camps ha posat èmfasi que “la clau fonamental és la diferenciació”; a el temps que ha reiterat la importància de “conservar i cuidar les nostres competències, per poder tenir aquest capital turístic per sempre”.

El representant de Turisme ha realitzat aquestes declaracions durant l’obertura de l’Aula de Turisme sobre activitats nàutiques que ha organitzat la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

Una jornada, que s’ha celebrat de forma virtual, i que ha reunit representants d’ajuntaments, mancomunitats i entitats locals, així com a gestors de turisme i empreses de turisme nàutic de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu ha estat donar a conèixer les principals normes que afecten municipis de litoral relacionades amb les empreses de turisme nàutic, així com altres estratègies d’impuls a el sector, com CreaTurisme, l’estratègia d’impuls a l’producte turístic de Turisme CV.

Durant la seva intervenció, Camps ha agraït a la FVMP seu treball per oferir aquesta oportunitat que al seu parer “és un exemple clar de la senyal d’identitat de la política turística de la Generalitat, que integra el públic i el privat”.

Comunitat Valenciana, potència en turisme nàutic

Per Herick Campos, “la Comunitat Valenciana té tot el necessari per ser una potència en el turisme nàutic”; d’aquesta manera ha fet referència als recursos naturals convertits en recursos turístics, a les infraestructures portuàries, als serveis en platges i accessibilitat que compta el litoral de les tres províncies, així com la gastronomia valenciana associada a la mar i les empreses i destinacions locals capaços de gestionar aquest producte.

En aquesta línia, ha destacat que “la Comunitat té el que no és traslladable ni es pot crear, com els 600 quilòmetres de costa, la gran rellevància ecològica del nostre litoral, a més dels 22.000 amarratges al llarg de 50 ports i 30 destinacions especialitzats en tot tipus d’activitats nàutiques “.

Accions d’impuls a l’producte nàutic

Així mateix, Herick Campos ha fet referència a algunes de les últimes accions que des de Turisme Comunitat Valenciana s’han posat en marxa per impulsar aquest producte, com el nou espai microsite (consultar aquí, on es detalla l’oferta nàutica de la Comunitat, així com la estratègia de CreaTurisme, liderada per la tècnic Esther Valero.

De la mateixa manera, ha recordat que “des de Turisme hem obert un camí de treball amb el Govern d’Espanya per revisar aspectes de la conservació”.

Finalment, Camps ha agraït la feina que van fer les destinacions en 2020, on es va demostrar que les platges són un espai segur; i ha animat a seguir treballant en els plans de seguretat i Contingència a les platges, així com en les mesures de vigilància que opti cada destinació per tal que segueixin sent espais segurs en 2021.

Informació i Foto; Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint