Generalitat i Diputació de València reafirmen el seu compromís de col·laboració per mantenir les línies de transport interurbà i la integració tarifària

Informació i Foto: http://www.gva.es

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han reafirmat el seu compromís de col·laboració per seguir treballant conjuntament en el manteniment de les línies de transport interurbà a la província de València així com la integració tarifària a la segona corona de l’àrea metropolitana.

D’aquesta manera, han anunciat que, el proper 17 de novembre, el Ple del Consell aprovarà el conveni entre les dues institucions amb una aportació de la Diputació de 766.000 euros per seguir fomentant el transport públic a la província de València, com ja van fer l’any passat.

El conveni de col·laboració té com a objectiu impulsar les línies de transport interurbà de la província de València, a més d’aprofundir en la integració del sistema de transport a l’àrea metropolitana de València mitjançant el Bo Transbord AB que permet la intermodalitat, sense cost afegit, entre serveis d’EMT, FGV i metrobús.

En aquest sentit, la consellera ha valorat aquesta “full de ruta comú” entre Generalitat i Diputació de València que ha permès “mantenir les línies existents a la província i fins i tot recuperar serveis que havien estat abandonats” com Catadau-Alzira, Castelló de Rugat- Gandia, Villanueva de Castelló-Xàtiva, Alberic-Alzira o Venda del Moro-Xera.

“Unes línies que presentaven problemes d’estabilitat provocats per la falta de planificació de l’anterior Consell, ja que, quan vam arribar més del 80% de les concessions de transport interurbà estaven caducades i funcionaven amb pròrrogues i, a més, els serveis no s’adaptaven a la realitat actual “, ha indicat.

D’altra banda, Salvador també ha destacat que el conveni de la Diputació ha permès posar en marxa el Bono Transbord AB per aconseguir la integració tarifària entre Metrovalencia, EMT i Metrobús en la segona corona de l’àrea metropolitana de València.

Un bo que, segons ha explicat, “s’ha demostrat necessari” perquè ha tingut una “magnífica acollida per part dels usuaris”. En el primer any de funcionament s’ha utilitzat aquest bo en més de 520.000 trajectes, després de la primera fase d’implantació quan el bo registrar 23.650 usos en el primer mes de funcionament, “ha evolucionat molt favorablement” fins arribar als 64.857 usos en l’últim mes d’octubre.

La consellera ha volgut recordar que aquest conveni amb la Diputació s’emmarca paral·lelament a les accions que està realitzant la Conselleria per “acabar amb el buit en matèria de mobilitat que van deixar els anteriors governs del PP”.

De fet, ha recordat, “no només ens trobem un panorama desolador amb el mapa concessional caducat, sinó que no s’havia fet cap pla de mobilitat i s’havien desmantellat els instruments necessaris per fer possible la integració tarifària”.

No obstant això, en dos anys s’ha avançat molt i ha anunciat que “en breu presentarem la redacció del nou mapa concessional de transport, estem redactant els Plans de Mobilitat Metropolitans i hem aconseguit posar en marxa l’Autoritat de Transport Metropolità de València, ATMV” .

A més, la consellera, que ha estat acompanyada pel subdirector general de Transport, José Moltó, i per la directora de l’ATMV, María Pérez, ha reclamat la subvenció de 38 milions d’euros del Govern central “per la qual ja no hi ha excuses i que ens permetrà la integració tarifària, objectiu prioritari per millorar el transport públic a l’àrea metropolitana de València “.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha assegurat que “les institucions tenen la responsabilitat de garantir aquest tipus de serveis als ciutadans, com és el del transport públic. Moltes d’aquestes línies no són rendibles per a les empreses, per això hem d’invertir-hi per seguir prestant aquest servei a les persones que ho necessiten per anar a treballar, al metge o per desplaçar-se entre municipis i fins a la capital “.

En aquest sentit, Rodríguez ha avançat que “seguirem col·laborant amb la Generalitat en tot allò que, com en aquest cas, millori la qualitat de vida de les persones visquin on visquin”.

Aquests 766.000 euros s’emmarquen en el full de ruta de la Diputació de “col·laborar amb la resta d’administracions per arribar a oferir millors serveis a un major nombre de persones”, ha explicat el president, que ha destacat “la importància d’aquest tipus de ajudes perquè les veïnes i veïns que han decidit viure en aquests municipis, alguns d’ells situats a l’interior ia desenes de quilòmetres de nuclis grans de població, tinguin les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans de la província i no quedin incomunicats “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: