Florida Universitària va celebrar el XXIV Fòrum d’Orientació dedicat a l’estabilitat mental de l’alumnat

Florida Universitària va celebrar la XXIV Edició del Fòrum d’Orientació a les instal·lacions del Campus de Catarroja. Orientadors i orientadores de centres educatius de la Comunitat Valenciana van assistir a aquest fòrum on es va abordar l’estabilitat mental de l’alumnat.

La directora de Florida Universitària Mercedes Herrero va inaugurar el fòrum destacant-ne l’organització per part de l’àrea de benestar de l’alumnat de Florida Universitària qui ha aconseguit que la cita anual es consolidés al sector de l’educació. “Aquest any treballem l´estigma des de les emocions per al seu benestar emocional perquè ens preocupa ja que detectem que hi ha més problemes de sociabilitat, d´autoestima i de gestió d´emocions”, comentava.

Judith Pregaldiny, psicòloga del grup ‘Darwin psicòlegs’ i especialista en metodologia EMDR: Teràpia innovadora indicada per resoldre situacions traumàtiques, va impartir la ponència marc ‘Resiliència i creixement emocional a l’adolescència’. En la seva intervenció va destacar la importància dels orientadors als centres educatius com a tutors i tutores de resiliència, que frenin possibles traumes, els detectin i fins i tot protegeixin l’alumnat.

“L’adolescència és un període de transició en què, a nivell cerebral, estem encara en un pensament infantil, en què una persona és en la mesura que la miren els seus pares, i, alhora, comencen a no necessitar tant de l’altre. Aquest període és de molta vulnerabilitat”, subratllava la psicòloga.

La depressió, l’ansietat i els trastorns de comportament es troben entre les principals causes de malaltia i discapacitat entre els adolescents, tal com destacava Judith Pregaldiny. La psicòloga va donar algunes claus a les persones que exerceixen lorientació per detectar i frenar traumes que procedeixen democions, reaccions conductuals subjectives produïdes per la informació externa. “Frases com ‘així no aconseguiràs el que vols’, aconsegueixen frenar un impuls de suïcidi, o preguntar ‘pots respirar?’ frena un atac d’ansietat, perquè connecten amb ràbia o tristesa i canvien d’emoció”, explicava la professional .

Després de la ponència de Predalginy l’alumnat de segon del Cicle Animació 3D, Jocs i Entorns Interactius de Florida Universitària va presentar als orientadors i les orientadores el videojoc, que han desenvolupat la temàtica del qual versa sobre la salut mental, i que va despertar molt d’interès entre el públic : ‘Sleeping Fears’.

El programa del XXIV Fòrum Anual d’Orientació va comptar també amb tres tallers: “Gimnàstica Emocional”, “Educar amb Valor” i “Gestionar les emocions a través de la mirada cap a un mateix i cap als altres”, impartits per Maria Navarrete, Helena Rodríguez , i Marcel·la Senent de Florida Universitària.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: