FGV instal·larà lluminàries de LED en els ascensors del TRAM d’Alacant per a reduir el consum i la factura elèctrica

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà lluminàries de tecnologia LED en els ascensors de les tres estacions subterrànies del TRAM d’Alacant amb l’objectiu d’aconseguir una major eficiència energètica que es traduirà en una reducció del consum i de la factura elèctrica. En l’actualitat, la il·luminació és amb tubs de neó amb un elevat consum energètic.

Per a això, ha licitat per valor de 90.500 euros, IVA inclòs, el subministrament i instal·lació d’il·luminació LED en sis elevadors de Estels, quatre de Mercat i 1 de Marq-Castell, atès que els altres tres ascensors d’aquesta última estació ia la posseeixen .

Els estalvis que es preveuen farà possible rendibilitzar la inversió en quatre anys i mig, aproximadament, donat l’augment de la vida útil de la il·luminació LED (més de 30.000 hores) i el descens del 80% del consum energètic en comparació amb el tub de neó. A més, es millora l’estètica gràcies a l’homogeneïtat d’il·luminació al llarg del sòcol.

Aquesta actuació forma part de la voluntat i el compromís de l’empresa pública per millorar l’eficiència energètica a les seves instal·lacions i dóna continuïtat a la instal·lació de lluminàries LED a la part superior de la nau del taller del Campello.

En aquestes instal·lacions de manteniment i dipòsit del material mòbil del TRAM d’Alacant s’ha substituït 115 lluminàries de vapor de mercuri 400w, per LED 150w, a fi de reduir en un terç el consum i la factura elèctrica.

En concret, s’espera reduir els 335.865 kWh de consum actual pels 105.660 kWh de les noves lluminàries, el que suposarà passar de pagar una factura de 33.586,56 euros a l’any com fins ara a 10.566 euros en el futur immediat.

Aquestes xifres es tradueixen en un estalvi de 23.021 euros en el primer any que, passada una dècada, es convertiran en 279.271 euros, segons la simulació a deu anys realitzada per l’empresa pública tenint en compte un increment del preu de la llum anual del 4 %. La inversió realitzada ha estat de 50.775 euros, de manera que el període de retorn s’ha fixat en 2,1 anys.En el Programa de Gestió Ambiental de 2018, que forma part del Sistema de Gestió Ambiental implantat en FGV i que està certificat sota la norma UNE-EN ISO 14001, figura com a objectiu la reducció del consum elèctric i unes de les metes incloses per a la seva consecució hi ha la substitució de l’enllumenat convencional per enllumenat LED al taller del Campello i el dels ascensors de Estels, Mercat i MARQ-Castell.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: