FGV finalitza la instal·lació de plataformes d’accés als trens per a persones amb mobilitat reduïda

Informació i Foto: http://www.gva.es

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat la instal·lació de plataformes fixes per a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR) a les andanes de 12 estacions de la xarxa de Metrovalencia.

Les estacions que compten amb aquest nou equipament són Llíria, Benaguasil 2n, Mislata, Mislata-Almassil, Aragó, la Canyada, Paiporta, Machado, Faitanar, Manises, Roses i Aiora. El pressupost destinat a aquestes actuacions ascendeix a 156.058 euros, IVA inclòs.

Aquests treballs formen part de les actuacions que s’impulsen des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix ​​María José Salvador, encaminades a la millora de l’accessibilitat en els mitjans de transport, i que també recull el Pla d’Accessibilitat Universal de FGV, 2017-2023.

Amb aquest document l’empresa pública s’ha fixat com a objectiu que el servei que presta sigui accessible per a tothom i en tot el procés del viatge, des del moment en què es pensa en viatjar fins que s’abandona l’estació. Amb això document s’estableixen les bases i es fixa el full de ruta per garantir un transport sota criteris d’igualtat, dignitat, màxima autonomia, comoditat i seguretat.

El plantejament del pla és que juntament amb l’eliminació de les barreres físiques, s’ha d’abordar la discapacitat de manera global i en tots els sistemes telemàtics, informàtics i de comunicació, com poden ser la web, les noves aplicacions en els mòbils o les màquines d’autovenda.

Aquestes plataformes ja estan instal·lades a Facultats, Alboraia-Palmaret, Alboraia-Peris Aragó, Benimàmet, Les Carolines-Fira, Santa Rita, Empalme, Campanar-La Fe, Àngel Guimerà (tant a les andanes de les Línies 1 i 2 com en les de les Línia 3, 5 i 9), Joaquín Sorolla-Jesús, Albereda, Benimaclet, Colom, Xàtiva, Aeroport, Patraix, Beniferri, Torrent Avinguda, Avinguda del Cid, Quart de Poblet, La Cova, La Presa, Masia de Traver, Riba-roja de Túria, Bétera, Túria, Plaça Espanya, Safranar, Paterna, L’Eliana, Salt de l’Aigua, Nou d’Octubre, Marítim-Serradora i Amistat-Casa de Salut, 34 en total.

Amb vista a 2018, FGV té previst instal·lar aquestes plataformes a les estacions de Seminari – CEU, Montcada – Alfara, Burjassot-Godella, Sant Isidre, Picanya, Picassent, Carlet, la Pobla de Vallbona, Massamagrell i Bailén.

Model propi dissenyat per FGV

Amb les plataformes es tracta de solucionar un dels problemes d’accessibilitat, comú a totes les explotacions ferroviàries i que afecta els viatgers en cadira de rodes, a l’hora de salvar el buit existent entre l’andana i el pis de la unitat.

Per resoldre aquest problema, FGV va realitzar en el seu moment una experiència pilot a l’estació de Facultats, en instal·lar unes plataformes d’obra que s’ajusten longitudinalment a l’andana, per tal d’elevar la seva alçada i prolongar-lo, per reduir la distància entre aquest i el pis de les unitats. L’esmentada experiència va ser lloada per diferents organitzacions de discapacitats, com Cocemfe, CERMI i l’ONCE, a les quals s’ha informat d’aquesta ampliació.

Les plataformes tenen una amplada de 3’50 metres i estan situades al costat de la zona d’estacionament de la capçalera del tren per tal de coincidir amb la primera de les portes d’accés a viatgers de la unitat. El Reial Decret 1544/2007, que regula les condicions bàsiques d’accessibilitat per al transport, fixa que la distància entre les “zones d’accés segur” i el pis dels trens no pot excedir de 5 cm. en alçada i 7’5 en amplada. FGV ha desenvolupat un model propi de plataforma que supera àmpliament les exigències de Reial Decret i garanteix una distància no superior als 2 cm en alçada i 2’5 en amplada.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: