El xef Evarist Miralles s’imparteix en INVAT · tur una de les classes magistrals del Màster d’Arrossos de la Universitat d’Alacant

Tipus i classificació dels arrossos, l’elaboració més adequada per a cada un d’ells, els seus punts de cocció i la seva combinació amb altres ingredients ha estat el tema de la classe magistral que, emmarcada en el Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant, ha impartit el xef Evarist Miralles en el Laboratori de Cuina de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (INVAT · tur).

Una quinzena d’alumnes participa en aquesta tercera edició de el Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània que dirigeix ​​el professor Josep Bernabeu Mestre, coordinen Angeles Ruiz i Ana Saragossa i que s’imparteix amb una formació dissenyada a mida i especialitzada. Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb la UA facilitant als estudiants beques formatives i la cessió de les instal·lacions de l’Laboratori de Cuina de INVAT · tur.

Aquest títol de la Universitat d’Alacant compta amb professorat altament qualificat que treballa en Investigació, desenvolupament i innovació, així com amb mig centenar de professionals de referència reconeguts amb tot tipus de distincions que introdueixen a l’alumnat en el món dels arrossos tradicionals, els contemporanis i els internacionals.

Entre els caps de cuina i professionals que imparteixen les classes de l’màster, alguns d’ells posseïdors d’Estrelles Michelin, estan professionals com Joaquín Baeza Rufete, Alberto Ferruz, María José San Román, Evarist Miralles, Pep Romani, Cristina Figueira, David Ariza i Gregory Rome. A més, d’el president de l’Acadèmia Valenciana de Gastronomia, l’enòleg Rafael Poveda, i el sommelier, Sergio García.

El director general de Turisme de la Generalitat, Herick Campos, ha destacat la importància d’aquestes classes magistrals que mostren als alumnes l’excel·lència d’aquest ingredient fonamental en la cuina valenciana i “posa en valor el patrimoni gastronòmic de la nostra cultura com són els arrossos tradicionals i també altres receptes innovadores i creatives “.

El Màster de Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant també compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Dénia, Benidorm, Altea, Alacant i Pego que han participat facilitant beques formatives. Igualment col·laboren en aquesta iniciativa formativa la Càtedra Carmencita d’Estudis de l’Sabor Gastronòmic, fruit d’un conveni de col·laboració entre la Universitat d’Alacant i l’empresa exportadora d’espècies Carmeta, que facilita ajudes a l’estudi.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: