El turisme cultural a la Comunitat Valenciana es va incrementar un 98% interanual durant 2019

El turisme cultural és un dels segments amb major projecció de futur per a la Comunitat Valenciana, segons posen de manifest les dades oficials de les enquestes Frontur-Egatur i Familitur de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que Turisme ha recopilat per elaborar l’informe de Turisme Cultural a la Comunitat Valenciana 2019.

Les dades d’aquest informe mostren que 2,2 milions de turistes van visitar la Comunitat Valenciana per motius culturals, dels quals un 76% són turistes residents a l’estranger.

Aquestes xifres indiquen que durant 2019 es va produir un destacat increment de l’98% respecte a 2018, a causa de l’evolució de l’turista estranger.

Francesc Colomer ha assenyalat que “aquesta evolució tan positiva de l’turisme cultural que s’estava aconseguint en 2019, mostra que des de Turisme estem desenvolupat, promocionant i treballant de forma correcta els nostres productes culturals, el nostre patrimoni i el nostre territori” i que “quan sigui possible reprendre l’activitat turística a les mateixes condicions de 2019, esperem continuar amb aquesta evolució tan positiva d’aquest producte “.

En 2019, la demanda nacional es va incrementar un 7,5% interanual i s’estima en més de 500.000 turistes, creixement que se suma a l’experimentat el 2018.

A més, la demanda estrangera de la Comunitat Valenciana es xifra en 1,6 milions de turistes i s’ha multiplicat per 2,7 respecte a 2018. El creixement ha estat generalitzat entre els principals emissors, on destaca l’evolució dels Països Baixos i Regne Unit.

El perfil de turista que va visitar la Comunitat en 2019 procedeix majoritàriament d’altres comunitats autònomes, viatja en vehicle particular, s’allotja en establiments hotelers i té com a destinació principal la província de València.

Amb respecte a l’turista estranger que visita la Comunitat amb una motivació cultural, procedeix principalment d’Itàlia, Països Baixos, França i Regne Unit, viatja amb avió i s’allotja en establiments hotelers.

Més informació: consultar aquí

Impulsotras la pandèmia

Turisme Comunitat Valenciana treballa en el plantejament del full de ruta per impulsar noves iniciatives i accions per potenciar el turisme cultural a la Comunitat en els pròxims mesos dins de l’estratègia Creaturisme.

Segons el secretari autonòmic de Turisme, “la idea és aprofitar aquest moment per ampliar la visió de producte involucrant a el territori i els recursos, a més de consolidar els productes existents, com és el cas de l’turisme cultural”.

En aquest sentit, Colomer ha recordat que “durant el passat any, després de la irrupció de la pandèmia provocada per la COVID-19, des de Turisme ja vam començar a replantejar l’estratègia de treball, reforçant el desenvolupament dels diferents productes turístics que conformen la nostra estratègia Creaturisme, per preparar-nos per quan la situació provocada per la crisi sanitària millorés “.

En el marc de l’turisme cultural, durant 2020 s’ha treballat per enfortir l’oferta, intensificant la difusió de el programa Creaturisme entre els professionals, empreses i entitats de turisme cultural per aconseguir més adhesions a Creaturisme Cultural.

També es treballa de forma especial amb les agències de viatges per fomentar el turisme de proximitat, animant a les agències emissores a treballar en la creació d’ofertes dirigides als valencians i valencianes a la Comunitat.

Un altre exemple d’aquest treball és l’obtenció de certificacions Q de Qualitat que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) per part dels museus valencians, a la qual recentment s’ha sumat al Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez de Potries.

Cal recordar que el primer museu d’Espanya en aconseguir aquesta certificació va ser el MARQ d’Alacant, a què l’han seguit altres com el Museu Visigot de Pla de Nadal de Riba-roja i el Museu Valencià de la Paper de Banyeres de Mariola.

Francesc Colomer ha ressaltat que “fruit d’aquest treball, ara comptem amb una oferta de turisme cultural reforçada, més sòlida i amb més participació d’agents” i ha que “el nostre objectiu és continuar treballant en aquesta línia perquè quan la situació sanitària millori i torni a activar-se el turisme, la Comunitat estiga preparada per oferir moltes més experiències turístiques “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: