El telèfon d’emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana celebra el 23è aniversari amb prop de 80 milions de trucades rebudes

El servei del telèfon únic europeu d’emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana celebra el 23è aniversari amb prop de 80 milions de trucades rebudes des de la seva implantació a la Comunitat Valenciana, un 21 de juny de 1999, amb una primera trucada atesa per una operadora que va gestionar una emergència mèdica.

Des de llavors i durant 23 anys, aquest servei atén ininterrompudament totes les trucades d’emergències de qualsevol mena les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. Es tracta del telèfon únic europeu d’emergències que es pot trucar des de qualsevol mòbil, tot i estar bloquejat, sense introduir el pin i des de qualsevol companyia sempre que es tingui cobertura.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha posat de manifest la intensa trajectòria d’aquest servei que, “encara que és jove, s’ha convertit en un dels millors centres 112 de l’estat espanyol, i en són bona prova els recents reconeixements públics per part del Ministeri i la Generalitat en haver estat nosaltres els que hem desenvolupat per als centres de tot Espanya el sistema AML, que escurça la distància d’ubicació de la persona que truca en una emergència”.

El telèfon d’emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana rep una mitjana entre 8.000 i 10.000 trucades al dia. Des de l’1 de gener i fins al 31 de maig s’han rebut un total de 1.199.263 trucades, mentre que des de començament del mes de juny són 177.375 les trucades rebudes, sent majoritàriament les que es refereixen a emergències sanitàries.

Una de les característiques essencials d’aquest servei és la capacitat de reforçar-se o dimensionar-se en funció de les emergències que s’hagin d’atendre o en previsió d’una demanda més gran motivada per festivitats. En aquest sentit, fa dos anys es va haver de condicionar una nova sala per donar resposta a un volum més gran de trucades a causa de l’emergència sanitària del Covid, o recentment, com a conseqüència de l’emergència social motivada pels refugiats provinents de la Guerra d’Ucraïna .

Reforç per la festivitat de Sant Joan

En aquest sentit, els torns del personal del telèfon 1·1·2 Comunitat Valenciana es reforçarà en un 21% per les properes festes de Sant Joan. L’objectiu és atendre amb més celeritat les trucades que es puguin produir, des d’aquest dijous i fins diumenge, per la ciutadania que celebra o visita el litoral valencià amb motiu d’aquesta festivitat.

D’aquesta manera, els dies 23 i 24 de juny treballaran 63 professionals a la sala d’atenció de trucades, 48 ​​operadors i operadores i 15 persones en coordinació. Aquest reforç de personal suposa un augment del 26% respecte dels 46 empleats que atenen a sala un dia ordinari.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: