El telèfon 1 · 1 · 2 Comunitat Valenciana rep més de 1,5 milions de trucades durant el primer semestre de 2020

La Sala 1 · 1 · 2 de el Centre de Coordinació d’Emergències ha rebut en el primer semestre d’aquest any 1.535.628 trucades, fet que suposa un increment de 127.373 respecte a el mateix període del l’any passat.

L’augment de les trucades aquest primer semestre es deu, particularment, a l’augment que va experimentar el servei durant el mes de març quan, coincidint amb l’inici de la crisi sanitària de la COVID-19 i la declaració de l’estat d’alarma, es van rebre 333.353 trucades.

Durant el primer semestre, març ha estat el mes amb més volum de trucades, 93.741 més que en el mateix mes de l’any passat.

Nombre i tipus d’incidents gestionats

El nombre d’incidents gestionats durant el primer semestre del l’any ascendeix a 442.522, una xifra que suposa 72.076 casos més que en el mateix període de 2019.

Pel que fa a la classe d’aquests incidents, l’impacte de la crisi sanitària va provocar un increment de gairebé un 10% dels relacionats amb la salut, que han passat de suposar un 61,5% el total l’any passat a l’70,2% en aquests primers sis mesos.

No obstant això, es va registrar un descens dels incidents relacionats amb la seguretat, accidents i incendis que han passat de suposar el 14,2%, el 4,5% i el 2,5%, respectivament, de l’volum total durant 2019 a un 11,6%, un 2,4 i un 1,7% en el mateix període de 2020.

Dos milions d’euros per al reforç de personal per la COVID-19

Cal recordar que el Consell va destinar una inversió extraordinària de prop de dos milions d’euros per a la contractació de més operadors, la compra de material i accions de desinfecció per part de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències durant aquest primer semestre a causa de l’ increment de l’servei relacionat amb la COVID-19.

Aquesta suma s’ha destinat a la contractació de més personal encarregat de l’atenció i la gestió de el telèfon únic d’Emergències i dels departaments de suport, així com la compra de material per a la prestació de servei.

A més, durant els mesos de el pic de la pandèmia, la plataforma d’atenció telefònica es va ampliar i per instal·lar una altra sala de l’1 · 1 · 2 en les instal·lacions de l’Ivaspe de Xest idèntica a la de el Centre d’Cooordinación d’Emergències de l’Eliana.

En tots dos espais es van declarar zones sensibles en les quals era imprescindible el reforç de la freqüència de la neteja i la desinfecció, com ara les sales 24 hores, les zones de descans, els lavabos i altres espais comuns.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: